U sjedištu Sisačko-moslavačke županije 16. veljače su potpisani ugovori o sufinanciranju energetske obnove Osnovne škole Novska i Osnovne škole Gvozd.

Ugovore je s gradonačelnikom Novske Marinom Piletićem i načelnikom Općine Gvozd Milanom Vrgom potpisao sisačko – moslavački župan Ivo Žinić . Župan je izrazio zadovoljstvo što su se Novska i Gvozd uključili u ovaj projekt sufinanciranjem projekta energetske obnove kojima će stvoriti kvalitetnije uvjete u školama, ali i ostvariti uštede u potrošnji energije.

„Osnovna škola Novska, projekt je vrijedan sedam milijuna i 162 tisuće kuna od čega su bespovratna sredstva četiri milijuna kuna. Razdoblje provedbe projekta je 1. studenoga 2016. do 31. ožujka 2019. godine.  Tu imamo gotovo tri milijuna kuna razlike. Iznos je to koji moramo isfinancirati iz vlastitih sredstava. Ovaj iznos smo također prijavili na fond za regionalni razvoj gdje ćemo dobiti određena bespovratna sredstva. Grad Novska će danas potpisati sporazum o sufinanciranju radova u vrijednosti od 300 tisuća kuna. Gradonačelniče, hvala vam na ovoj potpori i vjerujem da ćemo i u budućnosti imati dobru suradnju na ostalim projektima“, rekao je župan koji se potom zahvalio i načelniku Općine Gvozd Milanu Vrgi na sufinanciranju energetske obnove tamošnje osnovne škole.

„Osnovna škola Gvozd, vrijednost ovog projekta je pet milijuna i 900 tisuća kuna od čega bespovratna sredstva iznose tri milijuna i 445 tisuća kuna. Razdoblje provedbe i ovog projekta je tri godine. Općina Gvozd će sufinancirati radove u vrijednosti 100 tisuća kuna. Načelniče, hvala i vam na potpori i sudjelovanju u ovom projektu. To je dokaz da imamo dobru suradnju s jedinicama lokalne samouprave“, kazao je Žinić te podsjetio kako je, na poziv “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja” Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prijavljeno sedam škola s područja Sisačko-moslavačke županije, škole iz Gline, Sunje, Gore, Topuskog, Novske, Gvozda i Lipovljana, čija je ukupna vrijednost projekata oko 35 milijuna kuna.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić rekao je da će se energetskom obnovom u cijelosti završiti obnova školske zgrade u Novskoj.

„Ova investicija od više od sedam milijuna kuna u potpunosti će obnoviti našu zgradu u samom centru grada Novske i jednu od najvećih školu privesti energetskoj svrsi, tj. postići da zaista maksimalno uštedimo i da imamo novouređeni objekt na području grada. Zašto smo se odlučili sufinancirati? Pa upravo zato što u tu školu idu naša djeca, tamo naši učitelji svakodnevno kvalitetno određuju nastavu, niz uspjeha, što individualnih, što grupnih, dolazi upravo iz Osnovne škole Novska. Kao gradonačelnik mogu slobodno kazati da je tim u osnovnoj školi, koji čini gotovo 100 djelatnika, jedan od najboljih partnera i Gradu Novskoj u svim manifestacijama, svim organizacijama koje određujemo, a svakako da to isto jest, ili može biti, i Sisačko – moslavačkoj županiji“, rekao je Piletić koji se zahvalio županu što Županija kontinuirani ulaže u Novsku. Pritom je spomenuo više projekata koji se uspješno ostvaruju u zajedničkoj suradnji među kojima je najveći Poduzetnički inkubator PISMO Novska vrijedan 25 milijuna kuna.

Župan je na kraju istaknuo kako, iako je u školama nažalost sve manje učenika, Županija nastoji stvoriti što bolje uvjete i što viši standard, najvivši kako bi kroz dva mjeseca napokon trebala biti dovršena i osnovna škola u Popovači.

[srizonfbalbum id=1781]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime