U prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u četvrtak, 25 svibnja potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih potpora po projektu „Tradicijski i umjetnički obrti – 2017.“ s 30 obrtnika s područja Sisačko-moslavačke županije.

Bespovratne potpore u pojedinačnom iznosu od 5.000 do 10.000 kuna po projektu „TRADICIJSKI I UMJETNIČKI OBRTI – 2017“ , a u ukupnom iznosu od 278. 173,42 kuna, dobilo je ukupno 30 obrta s područja Sisačko-moslavačke županije.

Obrtnicima je ugovore u prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije uručio župan Ivo Žinić. „I ove godine Sisačko-moslavačka županija iz svojih proračunskih sredstava izdvaja ukupno 5. 107. 000 kuna za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a već provodi ili planira provoditi ukupno 8 poticajnih mjera, a korisnici svih tih poticajnih mjera mogu biti i obrtnici. U ovom izazovnom i teškom vremenu za gospodarstvo i za obrtništvo, želimo sačuvati pogotovo tradicijske i umjetničke obrte, osluškujući upravo njihove, ali i potrebe svih drugih obrtnika“, naglasio je župan Ivo Žinić.

Župan je podsjetio i na natječaj PODUZETNIČKI KREDITI 2016 -2017, po kojemu obrtnici s područja Sisačko-moslavačke županije za određeno investicijsko ulaganje u poslovni objekt ili opremu mogu ostvariti kredit uz kamatnu stopu i od samo 1%, a natječaj će biti otvoren do iskorištenja sredstava.

Korisnik bespovratne potpore u iznosu od 10.000 kuna je i Matija Cvetnić iz Siska, čiji se obiteljski obrt već 17 godina bavi proizvodnjom suvenira za nacionalne parkove i muzeje.

Obrtnici koji se bave tradicijskim i umjetničkim obrtom najranjivija su skupina obrtnika pa su im ove potpore iznimno značajne i korisne, naglasio je predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Adolf Cvanciger.

Dobra suradnja Sisačko-moslavačke županije i županijske Obrtničke komore, istaknuli su Žinić i Cvanciger, očituje se i u zajedničkim projektima kao što su STIPENDIRANJE DEFICITARNIH OBRTNIČKIH ZANIMANJA te kroz provedbu EU projekta UČINI OBR(A)T kroz koji je, među učenicima završnih razreda osnovne škole, promoviran upis upravo u obrtnička zanimanja.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime