Bistra proslavila Dan općine

395

Na blagdan sv. Nikole općina Bistra slavi svoj dan. Proslavljen je svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, na kojoj je načelnik Krešo Gulić govorio o postignutome u proteklom jednogodišnjem razdoblju te najavio projekte planirane za 2018. i naredne godine.

Zahvalio je Županiji što u dogradnju osmogodišnje škole i rekonstrukciju postojeće školske zgrade ulaže preko 27 milijuna kuna. U ime Županije svečanosti je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak. Rekla je da će u dograđenu, odnosno obnovljenu školu učenici krenuti s početkom nastavne 2018./2019. godine te da osim u školstvo Županija na području Bistre ulaže i u komunalnu infrastrukturu, promet i zdravstvo. Čestitala je dobitnicima javnih priznanja, rekavši da su to ljudi koji su dali svoj doprinos da bi Bistra bila ovako uspješna.

Načelnik Gulić je naglasio da je Bistra jedina općina u Hrvatskoj koja je u potpunosti pokrivena svjetlovodnom mrežom (minimalne brzine protoka podataka 100 Mbps), jedina općina koja ima dva komunalna poduzeća te jedina jedinica lokalne samouprave koja je pokrenula urbanu komasaciju kako bi uredila novi općinski centar i formirala novo naselje. Govorio je i o projektima koji se planiraju realizirati europskim novcem, poput rekonstrukcije nerazvrstane ceste Peščenka, dogradnje dječjeg vrtića i gradnje sportske dvorane.

„Pred nama je i gradnja 35 kilometara nove kanalizacije, ljetne pozornice u Gornjoj Bistri, uređenje eko muzeja u prostoru stare škole, pustolovnoga dječjeg parka u napuštenoj vojarni u Donjoj Bistri, uređenje centra Donje Bistre s biciklističkim stazama i šetnicama“, pobrojao je Gulić, dodavši da Općina puno očekuje i od gospodarske zone.

„Imamo ozbiljnog investitora koji bi u našoj zoni htio graditi tvornicu za proizvodnju solarnih panela. Već je izradio studiju utjecaja na okoliš, a do kraja godine nada se i lokacijskoj dozvoli. Tvornica bi trebala otvoriti 700 radnih mjesta“, rekao je Gulić. Svečanosti su također prisustvovali potpredsjednik Sabora RH Željko Reiner i izaslanik premijera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Obojica su naglasila da je Bistra svijetli primjer demografije u RH, a demografska obnova je, rekao je Božinović, jedan od prioriteta Vlade RH.

Foto: Zagrebačka županija

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here