BK Novska prvak Hrvatske

Na Prvenstvu Hrvatske Badminton klub Novska najbolji!

846

U subotu, 1. lipnja BK Novska je nastupio u Čakovcu na ekipnom Prvenstvu Hrvatske u kategoriji kadeta (U15). Na ekipnom prvenstvu nastupa ekipa od 4 do 8 članova; minimalno je potrebno dva igrača i dvije igračice da bi se moglo nastupiti, a igra se na pet dobivenih mečeva. BK Novska su predstavljali Filip Tutić i Ivano Kukla te Lucija Mežnarić (cap.) i Iva Vidiček.

BK Novska pobijedio je sve ostale klubove i osvojio naslov prvaka, po prvi put. Prošle godine bili su drugi. Klupska natjecanja su uvijek prilično teža od školskih, jer tu svi ozbiljnije treniraju te je puno teže ostvariti nekakav uspjeh i zato velike čestitke igračima za to što čine za svoj klub i svoj mali grad!

“Mi smo jako mali klub i pobjeđujemo klubove koji imaju mnogo više sredstava i trenera. Neki klubovi postoje i  20-ak godina. U svojih pet godina postojanja naš klub ima već jako dobre rezultate. Čestitam svojim igračima na zlatu, na naslovu državnih prvaka i iznimno sam zadovoljan kao njihov trener! Naši najveći problemi su prostor i termini za treniranje. Također, nemamo dovoljno educiranih trenera za takvu vrstu rada kao u većim klubovima. Treba poraditi na edukaciji novih trenera, treba osigurati prostor isključivo za badminton i onda će rezultati biti još jači i još bolji. Znaju svi što je Novska u badmintonu, ali moj sljedeći cilj, u budućnosti, je otići na međunarodnu scenu. Lijep pozdrav svima i pozivam vas sve da dođete na otvoreno Prvenstvo grada Novske u badmintonu, 15. lipnja.”, izjavio je trener BK Novskaprof. Donald Veble.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime