PETRINJA Obilježen Europski tjedan sporta

Šest klubova predstavilo je svoj rad

258

Na Gradskom kupalištu u Petrinji obilježen je Europski tjedan sporta, uz sudjelovanje RK Petrinja, ŽRK Petrinja, GŠNK Mladost, SPK Petrinia, HK Petrinja i PK Petrinja.

Manifestacija ima za cilj poticanje tjelesne aktivnosti svih građana Europske unije. Trenutna situacija u Petrinji po pitanju sporta nije sjajna, iz objektivnih razloga, pojasnio je predsjednik Petrinjskog sporskog saveza Marko Badrić:

“Što se tiče infrastrukture, riješili smo dio. Nedostaje nam sportska dvorana, koja nažalost neće biti gotova do početka iduće godine. Imamo problem s financiranjem osnovnih djelatnosti. Ali to smo i očekivali, obzirom na katastrofu i slabo punjenje proračuna. Jednostavno, ima prioritetnijih stvari u gradu prije sporta. No, naravno da ne smijemo zaboraviti da sport pokreće i život.”

Podršku Obilježavanju Europskog tjedna sporta u Petrinji dala je i gradonačelnica Magdalena Komes:

“Sretna sam što se i u našem gradu svaki vikend nešto događa. Ovo je još jedan dokaz da ne moramo svi čekati da nam država nešto da, ponudi, organizira… Čestitam našim sportašima što su organizirali ovu manifestaciju kako bi i djeca našeg grada imala priliku aktivno se baviti sportom, biti aktivna svakodnevno. Nažalost, bez dvorana smo. Ali, radimo na rješenju i tog problema, dovršava se velika sportska svorana u sklopu 3. Osnovne škole. Rukometaši pozivaju svakodnevno donatore da sudjeluju financijski na dovršetku balona na rukometnom igralištu, gimnastičku dvoranu imamo… Dakle, ipak se pomalo vraža život u Petrinju, vjerujem da ćemo sve to dovršiti i da će naša djeca imati priliku baviti se sportom u normalnim okolnostima.”

U sklopu manifestacije svaki je klub prisutnima prezentirao svoj rad.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime