Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je tijekom svog posjeta Sisku, gdje je obišao nove prostorije Policijske uprave sisačko-moslavačke, komentirao slučaj nestale sirijske djevojčice.

„Policija je, koliko je meni poznato, istraživala prema svim obavijestima, koordinatama i informacijama do kojih se moglo doći i sve ono što su dosad poduzeli, prema našim informacijama, ne potvrđuje niti jednu od tih priča koje su se pojavile u javnosti. Hrvatska policija čini sve kako bi se utvrdile sve činjenice, bez obzira na to što nije bila informirana od strane policije Bosne i Hercegovine nego je, kad je vijest došla u medije, sama kontaktirala bosansko-hercegovačku stranu, a i oni su informaciju od oca dobili deveti ili deseti dan nakon što mu je dijete nestalo. Istovremeno je policija svojim metodama, uhodanim modelima rada krenula u potragu za djevojčice temeljem onih informacija kojima raspolaže“, kazao je ministar.

VEZANE VIJESTI
Praćenje putem mobitela na dobrovoljnoj bazi, uz zaštitu privatnosti

Novinari su ministra Božinović upitali i jesu li točne tvrdnje Nikole Kajkića, bivšeg policijskog istražitelja ratnih zločina o tome da desetak puta nije uspio telefonski doći do ministra.

„Nisu točne te tvrdnje. Ja sam čuo da je gospodin to izjavio i da je pokušavao doći do mene preko saborskog zastupnika Stričaka sa kojim sam razgovarao jer moguće je da čovjek u svoj ovoj gužvi ponešto i zaboravi. No, Stričak se sjeća kako mi je drugog dana mog mandata kazao da bi se Kajkić sa mnom sastao kao predsjednik nacionalnog sindikata policije. Međutim, to je bio drugi dan mandata. Ja sam razgovarao s predstavnicima sindikata, s tim da tu postoji jedno pravilo koje se godinama provodi u državnim institucijama, a to je da ministri razgovaraju s predstavnicima reprezentativnih sindikata, a suradnici sa predstavnicima drugih sindikata koji nisu reprezentativni. No, ono što je bitno, nikad kao tema nije bila spomenuta Ovčara. Što se tiče kriminalističkih istraživanja vezanih za Ovčaru i ratne zločine u Vukovaru, znam da je gospodin po svojoj liniji nadređenih razgovarao sa zamjenikom glavnog ravnatelja i s glavnim ravnateljem policije“, zaključio je ministar Božinović.

VEZANE VIJESTI
Struga Banska -sjećanje na herojski čin, nezapamćeni iskaz ljubavi prema bližnjemu i domovini

Foto: Arhiva Radio Banovine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here