Bravo za zdravo za korisnike Doma za starije i nemoćne u Petrinji

Program povodom obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta i Europskog tjedna kretanja

137

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta i Europskog tjedna kretanja Udruga Bravo je 19. rujna  ispred zgrade Doma za starije i nemoćne u Petrinji organizirala program pod nazivom „Bravo za zdravo“.

Riječ je o programu koji je namijenjen osobama starije životne dobi, a kojima je ovom prilikom demonstrirano nekoliko jednostavnih vježbi.

Predsjednica udruge Bravo Jasminka Bušić, inače fizioterapeut po struci, kazala je kako nas je koronavirus spriječio da uživamo u mnogo čemu.

„Na ovaj način želimo se boriti protiv virusa. Želimo ove ljude uključiti da svakodnevno vježbaju, da ostanu aktivni i tako ojačaju svoj imunitet , svoje zdravlje,  duh i tvoje tijelo. Ovdje su danas tri udruge. Uz nas, tu je i Udruga mladih Futura te Sportski plesni klub Petrinia. Ovi prekrasni mladi ljudi će pružiti podršku ovim ljudima s bogatim životnim iskustvom od kojih svakodnevno možemo još uvijek puno, puno  stvari naučiti“.

Zajedno s korisnicima Doma, razgibao se i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Danas mi je posebno drago što sam došao u ovaj prekrasan ambijent, među ove krasne ljude. Došli smo pokazati što se može ponuditi, a udruga Bravo pruža dobar sadržaj i čestitam im na tome. Mislim da je izuzetno važno da na Dan fizioterapeuta i  tjedan kretanja dođemo pred Dom starijih i kroz jednu dobru edukaciju, ples i vježbu ukazujemo na potrebu kretanja i njezinu važnost za naše zdravlje. Ovo je sadržaj koji oplemenjuje umirovljeničke dane naše starije populacije. Važno je komunicirati s njima, važno je i kretati se, ali je važno i držati distancu“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here