Budnica sjećanja u Petrinji

260

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje, tradicionalno je i ove godine održana motorizirana „Budnica sjećanja“ povodom 6. kolovoza, Dana oslobođenja Petrinje u Vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“.

U vrijeme Domovinskog rata, 6. kolovoza 1995. godine, Petrinja je nakon četverogodišnje okupacije oslobođena te se u tu čast svake godine obilježava „Budnica sjećanja“.

I ove godine zastave Republike Hrvatske i Grada Petrinje predane su bivšem gradonačelniku Josipu Dolencu koji je grad vodio u vrijeme rata te sadašnjem gradonačelniku Darinku Dumboviću.

VEZANE VIJESTI
Sjećanje na dan kad su Brestovljani stali u obranu svojih ognjišta

„Nakon 24 godine ništa se nije promijenilo, tog osjećaja i želje za povratkom u Petrinju Petrinjci se još uvijek zorno sjećaju. Prije svega, nismo zaboravili one koji su svoje živote položili za našu Petrinju i slobodnu Hrvatsku. Mnogi hrvatski branitelji i mnoge obitelji ostale su bez svojih najbližih i sigurno da ove Dane domovinske zahvalnosti, Dane pobjede, Dane hrvatskih branitelja s posebnim pijetetom obilježavamo kao i današnji dan oslobođenja Petrinje koja je u Oluji platila ogromnu cijenu. Zahvaljujem svima koji drže tradiciju, našim udrugama proisteklima iz Domovinskog rata koje nesebično rade na tome da se ne zaboravi. Petrinja je danas drugi grad nakon 24 godine, Petrinja ima svoju budućnost i kroz svoju povijest je pokazala da bez razlike što je prošla padala, dizala se, ona je tu i ono što je najvažnije mi kao Grad želimo biti otvoreni za sve to pokazujemo i da s jednim određenim standardima pokažemo da imamo odgovornost za prostor grada Petrinje u kojem živimo.“ – rekao je gradonačelnik Dumbović.

VEZANE VIJESTI
U petak bez struje okolica Sunje, Petrinje i Dvora na Uni

Foto: Facebook stranica Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here