Ovo će biti najtraženija zanimanja u budućnosti

842

Kad razmišljamo o budućnosti, puno nas stvari zanima – kad ćemo dobiti leteće automobile?, lijek za rak?, kako će svijet izgledati za stotinjak godina?
Istraživači su nam dali odgovor na barem jedno od naših vječnih pitanja: Koji će poslovi biti najtraženiji za deset ili dvadeset godina?
Evo liste!

Učitelj, profesor – poslovi koji zahtijevaju ljudsku interakciju postaju sve zahtjevniji, a time i traženiji, dok će poslovi koji zahtijevaju procesuiranje podataka (npr. računovođa) ostati malo po strani. Razlog tome je automatizacija koja će zamijeniti puno ljudskog posla koje sada rade analitičari i financijski izvjestitelji. Izgleda da roboti stižu…

Menadžer – vještine kao što je učinkovito upravljanje timovima ljudi, postaju poželjnije poslodavcima – pogotovo kada se povezuju s naprednim stupnjevima.

Skrbnik za starije – zahvaljujući sve starijim rodiljama, stanovništvo svijeta rapidno stari. Ako više ljudi ne uđe u ovu profesiju, mogla bi se dogoditi poveća nestašica skrbnika za starije!

IT konzultant – ulaganje u tehnologiju sve se više povećava, zbog čega se javlja od 20 do 50 milijuna novih radnih mjesta u IT savjetovanju. Ako niste ove struke, još se stignete prekvalificirati…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime