TOP 10: Iznimno važne stvari koje su izumile – žene!

Bilo da su to stvari za zabavu ili su od velikog značaja za svakodnevni život, izumi žena su uvelike doprinjeli načinu na koji živimo, te su pomogli oblikovati put ljudske povijesti.

2732

Kroz povijest, većina svjetskih vođa, mislioca i izumitelja bili su muškarci. Unatoč tome, mnogo stvari koje poznajemo i bez kojih danas ne možemo izumile su – žene! Bilo da su to stvari za zabavu ili su od velikog značaja za svakodnevni život, izumi žena su uvelike doprinjeli načinu na koji živimo, te su pomogli oblikovati put ljudske povijesti. Donosimo vam 10 iznimno važnih stvari koje su izumile žene.

10ELEKTRIČNI HLADNJAK

Godinama prije dolaska hladnjaka, uobičajeni način održavanja hrane hladnom i svježom bile su ‘ledene kutije’. To su bile police koje su se punile snijegom tijekom zimskih mjeseci, što je zahtijevalo kontinuirano skupljanje snijega i leda kako bi se održavala niska temperatura hrane. No, sve se to promijenilo kada je na scenu stupila Florence Parpart! Osim nekih podataka iz popisa američke vlade, nema puno informacija o njenom životu, ali postoje zapisi o patentima koji pokazuju da je Parpart izumila hladnjak.

PREKOlistverse.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime