Četiri medalje za HK Petrinja na Prvenstvu Hrvatske

292

U subotu 4. Veljače, u Zagrebu je održano XXVI. Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko rimskim načinom. Nastupilo je 75 hrvača iz 15 klubova. Ekipni pobjednik je Vindija iz Varaždina sa osvojena 24 boda, dok je s istim brojem bodova 22.5 drugo i treće mjesto pripalo Petrinji i Sesvetama.

Petrinjski hrvači nastupili su na ovogodišnjem prvenstvu bitno oslabljeniji nego što je to bio slučaj prošle godine, tako da zbog povreda i poslovnih obveza nije nastupilo sedam hrvača, od kojih su većina osvajači medalja. Tako se izostanak Tomislava Lavrića, Josipa Matkovića, Kristijana Šimatića , Roberta Sigura i Ivana Barišića odrazio na postignuti ekipni rezultat. Petrinjci, iako nekompletni, bili su ozbiljni kandidati za osvajanje i ovogodišnjeg naslova prvaka. Malo je nedostajalo da se to i dogodi kada je Marko Mitrović propustio prigodu da u repasažu osvoji 3. mjesto i donese dodatna 3,5 boda  svojoj ekipi, a u finalnom meču u kategoriji 66 kg Tonimir Sokol je izgubio protiv Ivana Lizatovića te umjesto 7 ostvario 5 bodova za ekipni plasman.

VEZANE VIJESTI
Uspješan i 4. Obrtnički sajam u Petrinji

Ostalo je nejasno kako su Vindiji dodijeljena dodatna 3.5 boda u kategoriji do 59 kg za osvojeno 4. mjesto gdje je nastupilo pet hrvača i prema Nordijskom sustavu nije moguće ostvariti dva treća mjesta (kao u ustalim kategorijama gdje je nastupilo više od pet hrvača), tako da za osvojeno 4. mjesto nije moguće dodijeliti 3,5 bodova.

Unatoč svemu, Petrinjci su s ovog natjecanja otišli ponosni osvojivši dva zlata, srebro i broncu.

Dodatno veselje u redovima Petrinje donio je predsjednik kluba, trener i aktivni hrvač Vinko Kadečka  osvojivši zlato u kategoriji 98 kg na svoj 37. rođendan.

VEZANE VIJESTI
Najuspješniji hrvači i stolnotenisači

 

Na svom putu do zlata Vinko je došao pobjedama nad Vidovićem, Huklekom i Šavukom, redom hrvačima Sesveta. Vinkovo veliko hrvačko iskustvo i tradicija petrinjskog hrvanja koja se temelji na znanju i vještinama hrvačkih zahvata iz stojke, bili su presudni za ostvarene pobjede u svim borbama. Vinko je sve pobjede ostvario zahvaljujući atraktivnim zahvatima za 4 boda, tako da protivnici nisu imali šanse nadoknaditi takav zaostatak do kraja 2. runde.

U finalnoj borbi protiv jednog od ponajboljih hrvača u ovoj kategoriji Šavuka iz Sesveta, Vinko je pobrao simpatije prisutne publike, a ovacije su uslijedile nakon Vinkovog vodstva zahvatom za 4 boda te na kraju borbe kada je uslijedilo proglašenje pobjednika. Čestitke su uslijedile od svih prisutnih hrvača i trenera na postignutom rezultatu koji je Vinko nakon dužeg vremena ponovno ostvario i vjerojatno je jedan od rijetkih hrvača kojima je to pošlo za rukom u 37. godini života.

VEZANE VIJESTI
DAN ŽENA U PETRINJI: Gradonačelnik Dumbović organizirao prijem za žene zaposlene u Gradskoj upravi

Drugo zlato osvojio je Stjepan Lavrić u kategoriji do 130 kg te dodatno potvrdio da su Petrinjci vladari teških kategorija već duži niz godina.

Srebro u kategoriji 66 kg osvojio je Tonomir Sokol, najtrofejniji hrvač ovog natjecanja koji u svom posjedu ima 12 rekordnih osvojenih naslova prvaka, a bronca u istoj kategoriji pripala je Vedranu Mitroviću.

Za HK Petrinja nastupili su još Anđelko Barišić, Marko Mitrović i Matej Marjanović pod vodstvom trenera Franje Perekovića koji je proglašen najuspješnijim trenerom Hrvatskog hrvačkog saveza za 2016. godinu te više puta proglašavan najuspješnijim trenerom grada i županije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here