Četiri medalje za HK Petrinja na Prvenstvu Hrvatske

280

U subotu 4. Veljače, u Zagrebu je održano XXVI. Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko rimskim načinom. Nastupilo je 75 hrvača iz 15 klubova. Ekipni pobjednik je Vindija iz Varaždina sa osvojena 24 boda, dok je s istim brojem bodova 22.5 drugo i treće mjesto pripalo Petrinji i Sesvetama.

Petrinjski hrvači nastupili su na ovogodišnjem prvenstvu bitno oslabljeniji nego što je to bio slučaj prošle godine, tako da zbog povreda i poslovnih obveza nije nastupilo sedam hrvača, od kojih su većina osvajači medalja. Tako se izostanak Tomislava Lavrića, Josipa Matkovića, Kristijana Šimatića , Roberta Sigura i Ivana Barišića odrazio na postignuti ekipni rezultat. Petrinjci, iako nekompletni, bili su ozbiljni kandidati za osvajanje i ovogodišnjeg naslova prvaka. Malo je nedostajalo da se to i dogodi kada je Marko Mitrović propustio prigodu da u repasažu osvoji 3. mjesto i donese dodatna 3,5 boda  svojoj ekipi, a u finalnom meču u kategoriji 66 kg Tonimir Sokol je izgubio protiv Ivana Lizatovića te umjesto 7 ostvario 5 bodova za ekipni plasman.

Ostalo je nejasno kako su Vindiji dodijeljena dodatna 3.5 boda u kategoriji do 59 kg za osvojeno 4. mjesto gdje je nastupilo pet hrvača i prema Nordijskom sustavu nije moguće ostvariti dva treća mjesta (kao u ustalim kategorijama gdje je nastupilo više od pet hrvača), tako da za osvojeno 4. mjesto nije moguće dodijeliti 3,5 bodova.

VEZANE VIJESTI
Studenti Veleučilišta Vern posjetili Petrinju

Unatoč svemu, Petrinjci su s ovog natjecanja otišli ponosni osvojivši dva zlata, srebro i broncu.

Voliš kuhati?

Dodatno veselje u redovima Petrinje donio je predsjednik kluba, trener i aktivni hrvač Vinko Kadečka  osvojivši zlato u kategoriji 98 kg na svoj 37. rođendan.

 

Na svom putu do zlata Vinko je došao pobjedama nad Vidovićem, Huklekom i Šavukom, redom hrvačima Sesveta. Vinkovo veliko hrvačko iskustvo i tradicija petrinjskog hrvanja koja se temelji na znanju i vještinama hrvačkih zahvata iz stojke, bili su presudni za ostvarene pobjede u svim borbama. Vinko je sve pobjede ostvario zahvaljujući atraktivnim zahvatima za 4 boda, tako da protivnici nisu imali šanse nadoknaditi takav zaostatak do kraja 2. runde.

U finalnoj borbi protiv jednog od ponajboljih hrvača u ovoj kategoriji Šavuka iz Sesveta, Vinko je pobrao simpatije prisutne publike, a ovacije su uslijedile nakon Vinkovog vodstva zahvatom za 4 boda te na kraju borbe kada je uslijedilo proglašenje pobjednika. Čestitke su uslijedile od svih prisutnih hrvača i trenera na postignutom rezultatu koji je Vinko nakon dužeg vremena ponovno ostvario i vjerojatno je jedan od rijetkih hrvača kojima je to pošlo za rukom u 37. godini života.

VEZANE VIJESTI
Petrinja - održan prosvjed "Vratimo Gavrilović radnicima"

Drugo zlato osvojio je Stjepan Lavrić u kategoriji do 130 kg te dodatno potvrdio da su Petrinjci vladari teških kategorija već duži niz godina.

Srebro u kategoriji 66 kg osvojio je Tonomir Sokol, najtrofejniji hrvač ovog natjecanja koji u svom posjedu ima 12 rekordnih osvojenih naslova prvaka, a bronca u istoj kategoriji pripala je Vedranu Mitroviću.

Za HK Petrinja nastupili su još Anđelko Barišić, Marko Mitrović i Matej Marjanović pod vodstvom trenera Franje Perekovića koji je proglašen najuspješnijim trenerom Hrvatskog hrvačkog saveza za 2016. godinu te više puta proglašavan najuspješnijim trenerom grada i županije.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here