U Petrinji se održavaju 11. Lipanjski zvuci, večeras i proglašenje pobjednika

1140

U tijeku je dvodnevno međunarodno natjecanje zborova i vokalnih ansambala 11. Lipanjski zvuci u Petrinji u organizaciji Pjevačkog zbora mladih Mato Bučar Petrinja.

Izvor: FB Rad za naš grad

Natjecanje je otvorio gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović:

Izvor: FB Rad za naš grad

„Ovo je jedna međunarodna, prekrasna priča i kada se kroz tu priču pjeva i kada pjevaju mnoge grupe, mnogi izvođači onda to daje jednu posebnu čar daje jednu posebnu priču i to je u biti više od pjesme, ovo je druženje, ovo je nešto što spaja ljude i pjesma je ta koja nadilazi sve granice. Siguran sam da ćete vi kao mlada grupa entuzijasta, stari ste tek pet godina, imati kontinuitet koji će zabilježiti i ono što je izuzetno važno da ste jedna poduzetna, mlada generacija koja zna što je pjesma jer bogatu tradiciju pjesme koja je kroz 150 – 160 godina i kroz glazbu pokazala da je to naša baština koju trebamo držati čvrsto u svojim rukama. Uživajte svi skupa u Petrinji i budimo dobri, ponosni domaćini.“

Izvor: FB Rad za naš grad

Lipanjski zvuci otvoreni su u petak, 14. lipnja koncertom Vokalne skupine Gallina iz Slovenije u Maloj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja, a danas u 13 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma održat će se natjecanje.

Izvor: FB Rad za naš grad

U parku u glazbenom paviljonu u 17 sati počinje revijalni open – air koncert nakon čega će biti i proglašenje pobjednika i koncert domaćina PZM Mato Bučar u Velikoj dvorani Hrvatskog doma.

Izvor: FB Rad za naš grad

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime