Priveden vozač autobusa u kojem je poginulo 10 putnika

352
25.07.2021. Slavonski Brod - U slijetanju autobusa kosovskih oznaka na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro poginulo nekoliko ljudi dok je nekoliko desetaka ozljedjeeno. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Nakon završenog očevida prometne nesreće na autocesti kod Slavonskog Broda u kojoj je jutros smrtno stradalo 10 osoba, priveden je vozač autobusa, izjavio je novinarima zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu Slavko Pranjić.

Na upit novinara jesu li točna nagađanja da je vozač autobusa priznao kako je zaspao, zbog čega je vozilo sletjelo s ceste Pranjić je uzvratio: “Prema informacijama koje imam od policije s mjesta događaja njegove su tvrdnje takve, ali će se okolnosti i dalje utvrđivati”.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika najavio je kako se poduzimaju i druge dokazne radnje u svrhu pokretanja kaznenog postupka protiv vozača. Trenutno se vozača sumnjiči za počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti u prometu s teškim posljedicama.

Referirajući se na ono što je utvrđeno očevidom Pranjić je ponovio da je autobus sa 69 putnika sletio s ceste, u nesreći je smrtno stradalo 10 osoba, a do sada su potvrđene 23 teže i lakše ozlijeđene osobe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime