Da bi mogli putovati, Rusi se besplatno cijepe u Hrvatskoj

201

Hrvatska je postala najpopularnije odredište u Europskoj uniji za “ture za cijepljenje” za rusko tržište s kojega svakoga tjedna stiže 60-ak ruskih državljana koji mogu birati hoće li se cijepiti u Zagrebu ili Puli.

Razlog je jednostavan: u Rusiji se mogu cijepiti samo ruskim cjepivom koje ne priznaju mnoge EU i svjetske države, u Hrvatskoj je cijepljenje besplatno, a imaju na raspolaganju sva cjepiva koje je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija, što uključuje i Johnson & Johnson, koje se prima u samo jednoj dozi pa ruski turisti ne moraju ponovno putovati po drugu dozu, što sa sobom povlači i dvostruke troškove.

Nakon cijepljenja dobivaju EU COVID potvrdu koja im jamči putovanja po Europi i svijetu.

Ruska turistička agencija Russian Express uvela je ture za cijepljene za Hrvatsku krajem rujna i od tada je potražnja sve veća, a na njihovoj web-stranci ture u Hrvatsku izdvojene su kao jedna od najatraktivnijih ponuda. Dotad su se Rusi “zapadnim” cjepivima cijepili u velikom broju u Srbiji, no COVID potvrda, ali i ponuda Johnson & Johnson cjepiva, koje se prima u jednoj dozi te iznimno laka procedura te izravne zrakoplovne veze odnijela je prevagu na hrvatsku stranu, unatoč tomu što za Hrvatsku trebaju vize.

Agencija nudi standardni turistički paket koji uključuje putovanje zrakoplovom do Pule ili Zagreba, transfer, zdravstveno osiguranje i hotelski smještaj, uz dodatnu uslugu pratnje na cjepni punkt. Tura za jednu osobu košta oko 36.000 ruskih rubalja (oko 439,09 eura) ovisno o odabranom hotelu i broju dana na putovanju. Preporučuju ostanak od četiri dana kako bi, pojave li se nuspojave nakon primitka cjepiva, mogli u miru pričekati da se one povuku, ali i iskoristiti vrijeme za turističko uživanje u Hrvatskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime