Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježeni i u Komarevu

U Oluji su poginula šestorica mladih pripadnika 101. brigade ZNG/HV

320

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježeni su i u Komarevu. Obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja 101. brigade na groblju u Komarevu, zatim je na isti način odana počast kod spomen-obilježja pokraj mjesne crkve sv. Katarine.

Predsjednik UHBDR-a 101. brigade ZNG/HV Sergije Dražić podsjetio je kome je posvećeno spomen obilježje 101. brigade:

“Okupili smo se ispred Spomen-križa poginulim braniteljima 101. brigade ZNG/HV koji su 4. kolovoza 1995. u VRO Oluja svoje mlade živote položili i darovali za slobodu hrvatske domovine. Nedaleko ovog mjesta poginuli su naši hrvatski vitezovi: Goran Blažić, Rajko Đukić, Damir Frančina, Darko Kravarščan i Goran Šincek. Svi su bili pripadnici 2. satnije 2. bojne. Tijelo Tihomira Kiseljaka nije pronađeno i on se od 4. kolovoza 1995. godine vodi kao nestao. Naših 19 branitelja ranjeno je tijekom Oluje, od toga osam teže.”

Ideju za izradu Spomen-križa na samom mjestu pogibije suboraca dali su Ivan Cukina, načelnik Stožera i Marko Bijelić, ratni zapovjednik 2. bojne 101. brigade HV-a, podsjetio je Dražić.

U ime župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka obilježbi je nazočio Stjepan Markanović:

“Na današnji dan, kao i svake godine, mi obilježavamo stradanje naših branitelja u VRO Oluja. Poginuli su, dajući svoj život, da bi nama danas bilo bolje, da bismo imali svoju suverenu samostalnu Republiku Hrvatsku.”

Svetu misu u društvenom domu u Komarevu za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje predslavio je sisački biskup Vlado Košić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime