“Dani meda” u Popovači po deveti puta

Suradnja Županije i pčelara je jako dobra

316
Foto: SMŽ

Devetu godinu zaredom Udruga pčelara i medara „Lipa“ Popovača u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Popovače organizira manifestaciju pod nazivom „Dani meda“. Riječ je o manifestaciji koja se organizira u cilju promocije pčelarstva i popularizacije pčelinjih proizvoda na području grada Popovače i općine Velika Ludina.

Na kraju trodnevne manifestacije bit će dodijeljena priznanja najuspješnijim pčelarima.

Foto: SMŽ

U sklopu programa „Dani meda i pčelinjih proizvoda“ održava se već tradicionalno medeni doručak gdje posjetitelji mogu okusiti med, jedan od najvažnijih proizvoda za ljudski organizam. Manifestaciju je obišao i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec koji je podsjetio kako Sisačko-moslavačka županija ima jako dobru suradnju s pčelarima i pčelarskim udrugama, naročito sa Zajednicom udruge pčelara te kako Županija sufinancira organizacije manifestacija i stručnih skupova kao bi se i na taj način prezentirali pčelarski proizvodi.

Najpoznatija manifestacija na području županije ovakvog karaktera je „Zlatna pčela“ koja se tradicionalno održava u Topuskom. U Sisačko-moslavačkoj županiji ima oko 800 pčelara s 49.000 košnica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime