Deset žena s područja Općine Pokupsko zaposleno kroz projekt “Zaželi”

1843

I Općina Pokupsko priključila se projektu “Zaželi – Program zapošljavanja žena”.

Riječ je o projektu koji se provodi s ciljem zapošljavanja žena koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, starijima od 50 godina, koje će brinuti o starijim osobama bez odgovarajuće skrbi.

Ovim projektom tako će deset žena s područja Općine brinuti o 60 svojih starijih i nemoćnih sugrađana, odnosno osoba bez odgovarajuće skrbi. Osim zapošljavanja u svrhu potpore i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici provest će se i obrazovanje  i osposobljavanje žena iz ciljne skupine sa svrhom povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada nakon završetka provedbe projekta.

Vrijednost projekta je 1.971.200,00 kuna, a bespovratna sredstva za Općinu Pokupsko u cijelosti su osigurana iz Europskog socijalnog fonda, putem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci unutar kojih je planirano da će žene iz ciljne biti zaposlene na određeno vrijeme od 24 mjeseca dok je preostalo vrijeme predviđeno za obavljanje administrativnih i tehničkih aktivnosti.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje te Centar za socijalnu skrb Velika Gorica, a trajat će do lipnja 2020. godine.

Više o Projektu ovdje.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime