VIDEO – Dječji vrtić “Petrinjčica” u novu pedagošku godinu s obnovljenim vrtićem i s više odgojnih skupina

2618

Na samom početku nove pedagoške godine Dječji vrtić “Petrinjčica” ima razloga za dvostruko slavlje. Tako vrtić ima jednu odgojnu skupinu više nego prošle godine, a napokon je i svečano otvoren dugoočekivani energetski obnovljen centralni objekt u Dujnićevoj ulici u Petrinji.

Iz područnog objekta vrtića u prostoru OŠ “Mate Lovraka” dvije odgojne skupine premještene su na novu lokaciju u Ulicu Braće Hanžek, gdje je ujedno i proširen smještajni kapacitet na još jednu novu odgojnu skupinu. Novi prostor obišli su ravnateljica Dječjeg vrtića “Petrinjčica” Nataša Vidović zajedno sa gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem i njegovom zamjenicom dr. Viktorijom Kaleb, nakon čega je u Ulici Milana Dujnića upriličeno svečano otvaranje dugoočekivanog energetski obnovljenog centralnog objekta “Izvor”.

U novoj pedagoškoj godini Dječji vrtić “Petrinjčicu” tako pohađa 360 djece koji konačno imaju kvalitetne i ono najvažnije sigurne uvjete za učenje i igru, ističe ravnateljica Vidović.

Novi-stari objekt u Dujnićevoj ulici otvorio je gradonačelnik Darinko Dumbović koji se prisjetio stanja ovog vrtića prije četiri godine kada je samo manja kiša znala uzrokovati poplave, a objekt je bio poprilično opasan za boravak djece u njemu.

A upravo je u 90-postotnom iznosu iz fondova Europske unije financirana energetska obnova vrtića. Projekt je vrijedan 3. 769, 457 kuna od čega je 60% sredstava povučeno iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 30% iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 10% sufinancirao je Grad Petrinja. Osim energetske obnove, na vrtiću su napravljeni i drugi zahvati, objašnjava Vidović.

Ovo je kapitalna investicija za naš grad i za budućnost naše djece. Petrinja je prvi grad u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz EU fondova i zbog toga smo izrazito sretni i ponosni, a žao mi je što je konkretno ovaj projekt obnove vrtića bio ispolitiziran, kaže Dumbović.

Dumbović je čestitao i zahvalio ravnateljici Nataši Vidović i svima onima koji su radili na ovom projektu. Veliki dio njih bio je i nazočan programu svečanog otvaranja pa su im zahvalila i djeca sa svojim odgojiteljicama na najbolji mogući način, pjesmom i plesom.

Gradonačelnik je na kraju poručio kako Grad Petrinja želi postati “Grad – prijatelj djece” i kako svako dijete u gradu mora imati osigurano mjesto u vrtiću, a on će sa svojim suradnicima, kaže, učiniti sve da to tako i bude.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime