Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije

675

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je ugovore o stipendiranju za školsku godinu 2018./2019. s 50 novih stipendista. Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobilo je 30 učenika, dok je 20 studenata dobilo stipendije u iznosu od 1.000 kuna. Osim godišnjih stipendija, Zagrebačka županija je ove godine dodijelila i 21 jednokratnu novčanu pomoć za školovanje, koja za 12 učenika iznosi po 3.000 kuna, a za 11 studenata po 6.000 kuna.

Stipendiju nastavlja primati i 53 učenika te 55 studenata koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja, što znači da će stipendiju Zagrebačke županije u školskoj godini 2018./2019. primati sveukupno 158 stipendista. Za tu svrhu Zagrebačka je županija osigurala 2.050.000,00 kuna.

VEZANE VIJESTI
Novouređeni prostor fizikalne terapije u Jastrebarskom

Od 30 ovogodišnjih stipendija za učenike dodijeljeno je, prema kriteriju izvrsnosti 10 stipendija, a od toga 2 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 20 stipendija, od čega 10 stipendija za deficitarna zanimanja kao što su autolimar, bravar, konobar, fasader, mesar, staklar, tokar, zidar, itd.
Od 20 stipendija za studente, 10 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 stipendije za zanimanje glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 10 stipendija.

Župan je uputio iskrene čestitke novim stipendistima kao i svima onima koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja, a posebno je istaknuo one koji su se odlučili za deficitarna zanimanja. „Vidimo da na tržištu rada postoji konstantna potreba za strukovnim zanimanjima, a poslodavci se sustavno žale da je jako teško naći kvalitetnu i obrazovanu radnu snagu, naročito u strukovnim zanimanjima koja sve više postaju deficitarna“, rekao je Kožić i zahvalio im što nastavljaju županijsku tradiciju zanata i obrtništva te se osvrnuo na učinjeno u proteklom razdoblju.

VEZANE VIJESTI
Raspored besplatnih pregleda ranog otkrivanja melanoma za svibanj

„Samo u ovoj školskoj godini su obnovljene, izgrađene ili dograđene tri škole – OŠ Kupljenovo, PŠ Desinec i OŠ Bistra, a olakšanje za kućni budžet su svakako bili i besplatni udžbenici za koje je Županija bila osigurala 12 milijuna kuna“, istaknuo je župan Kožić dodavši da će Županija i iduće godine nastaviti ulagati više od 40 posto proračuna u prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu. Od planova za 2019. godinu posebno je istaknuo energetsku obnovu 5 škola na području županije ukupne vrijednosti 63,4 milijuna kuna za koje je u tijeku aplikacija na EU fondove, a najavio je i nastavak projekta „Prsten potpore“ kojim se osiguravaju pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.

VEZANE VIJESTI
DVD PETROVINA Povodom 125. obljetnice osnutka završena obnova vatrogasnog doma

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here