Dođite na Rodino ljeto u Kupčini

473

Bijela roda je dio identiteta hrvatskog sela, a njihova prisutnost u našoj blizini potvrda je da živimo u zdravom okolišu. Opstanak roda ovisi o trudu čovjeka i društva u očuvanju prirodnih staništa i tradicijskih krajolika. U Hrvatskoj su najviše ugrožene promjenama staništa do kojih dolazi zbog moderniziranja poljoprivrede, isušivanja vlažnih područja, prenamjene pašnjaka ili njihovog napuštanja te upotreba pesticida. Manifestacijom „Rodino ljeto u Kupčini” cilj nam povezati kulturnu i prirodnu baštinu prekrasne Zagrebačke županije kako bismo istaknuli važnost suživota čovjeka i prirode.

VEZANE VIJESTI
Rode Vas zovu u Donju Kupčinu!

Pridružite nam se u nedjelju 22. rujna 2019. godine od 14 sati u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina Donja Kupčina bb, Pisarovina. Za djecu smo pripremili slikarsku, kiparsku, grafičku i eko-cvjećarsku radionicu. Izrađivat će se gnijezda roda, rode u različitim tehnikama kao i veliko gnijezdo i rode u prirodno veličini koje će trajno krasiti vanjski prostor muzeja. Također pripremamo i igre „Jaje pitalica” te „Potraga za rodinim jajima”. Prijave za radionicu su na broj 01/61 111-552 ili na e-poštu: zeljka@zeleni-prsten.hr. Odrasle očekuje razgledavanje muzeja te izložbe slika i fotografija o rodama, predstavljanje tradicijskog stola i degustacija domaćih proizvoda, nastup KUD-a te predstava “Oko jedne hiže” kazališta Škrabe.

VEZANE VIJESTI
Iz BK Sisak storks četvero reprezentativaca

Program:

14:00 Program namijenjen djeci

Predavanje o rodama

Radionica izrade gnijezda za rode

Radionica izrade roda u različitim tehnikama

Igra „Potraga za rodinim jajima”

18:00 Besplatno razgledavanje Zavičajnog muzeja Donja Kupčina

Izložba fotografija o rodama

Izložba slika s likovne kolonije „Rodino ljeto u Kupčini” 2018. godine

Predstavljanje tradicijskog stola i degustacija domaćih proizvoda

Nastup KUD-a Svete Jane

19:00 Predstava „Oko jedne hiže” kazališta Škrabe

Dođite 22. rujna 2019. u Zavičajni muzej Donja Kupčina kako bismo zajedno proslavili Dan roda! Rode će Vam biti zahvalne, već sljedeće godine, na ekološki način, besplatno, uništiti će ogroman broj glodavaca. Sačuvajmo njihova staništa!

VEZANE VIJESTI
Održana manifestacija "Rodino ljeto u Kupčini"

Program je besplatan za sve! Veselimo se Vašem dolasku, poručuju organizatori.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here