Svečanost dodjele nagrada pobjednicima natječaja za najbolji literarni i likovni rad na temu vatrogastva, za osnovnoškolce s područja Zagrebačke županije, održana je danas u Hotelu International. Na natječaj se prijavilo oko 180 đaka, a nagrade za likovne i literarne radove su se dodjeljivale u nekoliko kategorija, za učenike od prvog do četvrtog, od petog do osmog razreda, za djecu s posebnim potrebama, a uz to, radove su ocjenjivali i posjetitelji internet stranice Vatrogasne zajednice.

U kategoriji literarnih radova za đake od prvog do četvrtog razreda prvo mjesto osvojila je Ana Matoš, drugo Tea Andričić, a treće Karla Kamenjašević. Za likovni rad prvu nagradu dobio je Patrik Vrban, drugu Matea Držanić, a treću Eran Jassiel. Od petih do osmih razreda, najbolji literarni rad napisala je Ana Ilievska, na drugom mjestu je Nikola Juranić, a na trećemu Mislav Jagač. Najbolji crtež imao je Lorenzo Vujanić, zatim Iva Volarić te Luka Mioković. U kategoriji djece s posebnim potrebama, najbolji rad napisao je Vito Sikra, a najbolji likovni rad imao je Ivan Stepinac. Od radova za koje su glasali posjetitelji internetske stranice Vatrogasne zajednice, pobjednici su Kristijan Bilanović, učenik četvrtog, te Luka Sever, đak sedmog razreda. Od likovnih radova najviše su “klikova” dobili Noa Arbanas iz drugog razreda te šestaš Lorenzo Vujević.

O natječaju je više kazao predsjednik Vatrogasne zajedniceZagrebačke županije Stjepan Ptiček.

Svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Rudolf Vujević, kao i sam župan Stjepan Kožić.

Župan je dodao kako svake godine iz proračuna izdvajaju simbolična sredstva za nagrade pobjednicima ovoga natječaja, a financijsku potporu pružat će im i dalje.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime