Nakon što je zaustavljen u prometu pokušao pobjeći od policije

Pretragom doma pronađeni su droga, pištolj i revolver

178
Foto: ilustracija MUP

Rapska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Osumnjičenog je policija zaustavila u prometu, nakon čega je izašao iz vozila i pokušao pobjeći u čemu je spriječen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, na području otoka Raba obavljene su pretraga doma i drugih prostorija, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 71 gram konoplje tipa droga (marihuane) i drugi predmeti.

Zbog sumnje da je pronađenu drogu neovlašteno proizveo i posjedovao kazneno je prijavljen zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je predan pritvorskom nadzorniku

Također, obavljenim pretragama kod spomenutog osumnjičenika te 46-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeni su pištolj, revolver, spremnici i pet komada streljiva. Budući da je utvrđeno da za navedeno oružje ne posjeduju potrebne dozvole, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv obojice su podnijeti optužni prijedlozi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime