DONJI KUKURUZARI S radom započela treća mobilna bazna postaja

Nakon Gornje Bačuge i Marinbroda, mobilna baza stigla i u Donje Kukuruzare

69
Foto: Facebook Županijski informator

U utorak, 23. veljače započela je s radom mobilna bazna postaja “A1” telefonske i internetske mreže u mjestu Donji Kukuruzari. Treća je to mobilna postaja postavljena na Banovini nakon razornog potresa s kraja prošle godine. Na području Sisačko-moslavačke županije predviđeno je ukupno postavljanje šest mobilnih baznih postaja.

Stanovnicima na području Donjih Kukuruzara, Panjana i Majura time je olakšana komunikacija i pristup internetu, osobito u svjetlu održavanja školske nastave na daljinu (online), ali i podnošenja zahtjeva za obnovom objekata stradalih u razornom potresu.

U pripremi postavljanja mobilne bazne postaje uz pripadnike Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa sudjelovali su zaposlenici HEP-a i tvrtke A1 Hrvatska.

Na toj se lokaciji sredinom ljeta planira izgraditi stup viši od 40 metara za odašiljanje signala svih triju teleoperatera zastupljenih na hrvatskom tržištu.

Na području Gornje Bačuge potkraj siječnja postavljena je prva mobilna postaja. Druga mobilna postaja postavljena je u Marinbrodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here