DUGO SELO U stanu improvizirao laboratorij i uzgajao marihuanu

Sadio marihuanu te je nakon uzgoja prodavao

473
Foto: Policijska uprava zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u stanu na području Dugog Sela, uređajima za emitiranje svjetlosti, navodnjavanje, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu nakon čega je tako uzgojenu drogu usitnjavao, vagao, prepakiravao i prodavao.

Pretragom stana u kojem je boravio pronađena su dva improvizirana laboratorija za umjetni uzgoj bilja u kojima je bila zasađena 31 stabljika marihuane, 95 grama marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge, uređaj za pakiranje droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime