Dvojac uzgajao indijsku konoplju u obiteljskoj kući

U priručnom laboratoriju pronađeno više od dva kilograma marihuane

471
Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Foto: PU zagrebačka

Sumnja se da su osumnjičeni s ciljem proizvodnje marihuane namjenjene neovlaštenoj prodaji tijekom 2019. i 2020. godine pa sve do 6. veljače u kući na području Kloštra Ivanića u obiteljskoj kući izgradili priručni laboratorij za uzgoj indijske konoplje s rasvjetom, ventilacijom, vlaženjem i navodnjavanjem. U tom laboratoriju su u plastičnim posudama uzgajali indijsku konoplju, brali cvjetne vrhove koje su sušili i tako dobivenu drogu vagali preciznom vagom i pakirali radi daljnje prodaje.

Foto: PU zagrebačka

Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici provedene su pretrage u kojima je pronađen priručni labaratorij, osam stabljika indijske konoplje, 2.248 grama marihuane pakirane u paketiće te drugi predmeti povezani s proizvodnjom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime