Edukacija djelatnika SP Gornja Bistra

69

Ministar zdravstva Milan Kujundžić uručio je danas u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra potvrde djelatnicima ove zdravstvene ustanove o uspješno završenoj, dvogodišnjoj edukaciji u sklopu programa osuvremenjavanja podrške najmlađim pacijentima s višestrukim teškoćama u razvoju.

Uz potporu UNICEF-a, koji je osigurao sredstva, edukaciju su proveli Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom“ i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.

„Edukaciju su prošli svi naši djelatnici koji rade s pacijentima: medicinske sestre, njegovatelji, fizioterapeuti, defektolozi… Veoma je važno prepoznati, a onda i omogućiti djeci s posebnim teškoćama da razviju određene vještine“, rekao je ravnatelj bolnice Renato Mittermayer.

VEZANE VIJESTI
Postavljen kamen temeljac Središnjeg paviljona Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić"

Ministar Kujundžić pohvalio je program edukacije.

„Moderna medicina je zasnovana na načelima „što prije početi i svakom pacijentu pristupiti ponaosob“. Svjesni smo da ova kuća, s pacijentima kakvi se u njoj liječe, treba cijeloj Hrvatskoj. Prostor u kojemu je ona smještena privremeno je rješenje već više desetljeća i na tome tragu smo zadnjih godinu dana više puta vodili razgovore kako je neophodno sagraditi novu, suvremenu bolnicu koja će zbrinjavati teške pacijente s posebnim potrebama“, rekao je ministar.

VEZANE VIJESTI
Župan otvorio novoizgrađeno vodocrpilište u općini Krašić

Svečanosti je prisustvovao i župan Stjepan Kožić, koji je bolesnicima donio i prigodne uskršnje poklone. Rekao je da je ponosan što je ideja za ovakvu edukciju potekla iz same bolnice, a koja će pacijentima omogućiti ono najbolje što poznaje medicina.

„I dalje ćemo, u materijalnom smislu, skrbiti za ovu bolnicu. Nadam se da ćemo u vremenu pred nama sagraditi novu bolnicu, za što smo načelni sporazum već potpisali“, rekao je župan.

Edukaciju je uspješno prošlo 57 djelatnika bolnice. Oni su osnaženi za još napredniji rad s djecom ugrožena zdravlja i razvoja.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here