Edukacija djelatnika SP Gornja Bistra

72

Ministar zdravstva Milan Kujundžić uručio je danas u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra potvrde djelatnicima ove zdravstvene ustanove o uspješno završenoj, dvogodišnjoj edukaciji u sklopu programa osuvremenjavanja podrške najmlađim pacijentima s višestrukim teškoćama u razvoju.

Uz potporu UNICEF-a, koji je osigurao sredstva, edukaciju su proveli Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom“ i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.

„Edukaciju su prošli svi naši djelatnici koji rade s pacijentima: medicinske sestre, njegovatelji, fizioterapeuti, defektolozi… Veoma je važno prepoznati, a onda i omogućiti djeci s posebnim teškoćama da razviju određene vještine“, rekao je ravnatelj bolnice Renato Mittermayer.

VEZANE VIJESTI
Šest novih slučajeva u Zagrebačkoj županiji, jedna osoba preminula

Ministar Kujundžić pohvalio je program edukacije.

„Moderna medicina je zasnovana na načelima „što prije početi i svakom pacijentu pristupiti ponaosob“. Svjesni smo da ova kuća, s pacijentima kakvi se u njoj liječe, treba cijeloj Hrvatskoj. Prostor u kojemu je ona smještena privremeno je rješenje već više desetljeća i na tome tragu smo zadnjih godinu dana više puta vodili razgovore kako je neophodno sagraditi novu, suvremenu bolnicu koja će zbrinjavati teške pacijente s posebnim potrebama“, rekao je ministar.

VEZANE VIJESTI
Poljoprivrednicima dodatnih 3,2 milijuna kuna bespovratnih potpora!

Svečanosti je prisustvovao i župan Stjepan Kožić, koji je bolesnicima donio i prigodne uskršnje poklone. Rekao je da je ponosan što je ideja za ovakvu edukciju potekla iz same bolnice, a koja će pacijentima omogućiti ono najbolje što poznaje medicina.

„I dalje ćemo, u materijalnom smislu, skrbiti za ovu bolnicu. Nadam se da ćemo u vremenu pred nama sagraditi novu bolnicu, za što smo načelni sporazum već potpisali“, rekao je župan.

Edukaciju je uspješno prošlo 57 djelatnika bolnice. Oni su osnaženi za još napredniji rad s djecom ugrožena zdravlja i razvoja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here