Emotivan ispraćaj glumačke legende na zagrebačkom Mirogoju

Na zagrebačkom Mirogoju ispraćen je Ivo Gregurević, legenda hrvatskog glumišta.

232

Hrvatski glumac Ivo Gregurević ispraćen je jučer, 7. siječnja na zagrebačkom groblju Mirogoj, gdje su se, uz obitelj, od njega oprostili brojni kolege glumci, glumice, redatelji te osobe iz hrvatskoga javnog i političkog života, a pokopan će biti danas u rodnoj Donjoj Mahali kod Orašja (BiH), navodi HINA.

Ispraćaju su uz ostale nazočili glumci Dubravka Ostojić, Zrinka Cvitešić, Goran Navojec, Anja Šovagović, Dragan Despot, Goran Grgić, Ana Begić, Ksenija Marinković, Ksenija Pajić, Vili Matula, Matija Prskalo, Zdenko Jelčić, Marija Škaričić, Igor Mešin, Dejan Aćimović, Ankica Dobrić i mnogi drugi.
Glumac Vedran Mlikota stihovima Najboljih hrvatskih tamburaša “Do dva konja, a obadva vrana” oprostio se od kolege i dodao: “Zbogom dragi Ivo. Čaruga putuje”.

VEZANE VIJESTI
DVD MAJUR: Svečano potpisan ugovor o opremanju i rekonstrukciji prostora

Ivo Gregurević rođen je 1952. godine u Donjoj Mahali kod Orašja. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a debitirao je 1977. u filmu Bogadna Žižića “Ne naginji se van” glavnom ulogom provincijalca na radu u Njemačkoj.
Glumio je u filmovima, serijama i u kazalištima te iza sebe ima više od 90 filmova, 19 televizijskih serija te 30-tak kazališnih predstava.
Nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika osvojio je 1998. za film “Šokica” i 2006. za ulogu u filmu i istoimenoj seriji “Duga mračna noć”, a dobitnik je i prestižne nagrade Vladimir Nazor.
Zadnjih dana snimao je ulogu u novom filmu Ivana Gorana Viteza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here