Svečano stavljanje u uporabu energetski obnovljenog objekta „Stara škola“ održalo se danas, 21. veljače, u Dugom Selu. Objekt je sufinanciran sredstvima Zagrebačke županije u sklopu projekta „Poticanje energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene“, a otovorenju je prisustvovao i župan Stjepan Kožić.

Stara škola“ u Dugom Selu izgrađena davne 1899. godine energetski je obnovljena u sklopu projekta „Poticanje energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene u Zagrebačkoj županiji“. Završenu investiciju vrijednu 733.761,00 kuna, koju su zajednički sufinancirali Zagrebačka županija i Grad Dugo Selo, danas je obišao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić izuzetno zadovoljan završetkom radova..

Projekt poticanja energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene provodi se u Zagrebačkoj županiji od 2014. godine, a u sklopu njega sufinancira se postavljanje fasada, krovišta i stolarije na javnim zgradama u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na području Zagrebačke županije. „U posljednje tri godine dodijeljeno je ukupno 6,7 milijuna kuna i tako osigurana energetska obnova 20 zgrada, među kojim je i „Stara škola“ u Dugom Selu“ – izjavio je župan Kožić nadodavši kako se raduje što će članovi Taekwondo kluba Dugo Selo i Kyokushin karate kluba koji koriste prostore „Stare škole“ imati kvalitetnije i bolje uvjete za rad. Također istaknuo je kako je početkom veljače Županija raspisala novi javni poziv temeljem kojeg će gradovima i općinama na svom području bespovratno dodijeliti 2 milijuna kuna…

VEZANE VIJESTI
Energetskom obnovom do većih ušteda i boljih uvjeta za rad

U sklopu energetske obnove napravljena je zamjena postojećih drvenih prozora te ugradnja novih PVC prozora, prema smjernicama nadležnog konzervatorskog ureda napravljena je ugradnja toplinske izolacijske ovojnice i stropa, izvedena je nova pristupna staza na parceli. Izvedeni su i radovi na unutrašnjem uređenju prostorija te je uvedeno centralno grijanje. Zagrebačka županija osigurala je 440.000 kuna, a preostali dio investicije sufinancirao je Grad Dugo Selo.

Izuzetno zadovoljan završetkom radova je i gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić koji je ovom prilikom istaknuo i izuzetnu suradnju sa Županijom…

VEZANE VIJESTI
NL STJEPAN KOŽIĆ Naš politički kapital je značajan i moramo ga iskoristiti

Inače „Stara škola“ u Dugom Selu zaštićeno je kulturno dobro površine 295,68 m2, a trenutno se koristi kao sportska dvorana.

Projekt poticanja rekonstrukcije postojećih zgrada javne namjene sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti nastavlja se i u 2017. godini. Tako je početkom veljače, Zagrebačka županija raspisala novi javni poziv temeljem kojeg će gradovima i općinama na svom području bespovratno dodijeliti 2 milijuna kuna. Zgrade javne namjene u smislu ovog poziva su zgrade javnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi: zgrade upravnih i drugih tijela, tijela lokalne samouprave, zgrade za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, zgrade za više obrazovanje, zgrade za stanovanje zajednica poput domova za umirovljenike te đačkih domova, zgrade sportskih udruga i organizacija, zgrade kulturnih namjena poput kina, kazališta i muzeja, zgrade bolnica i drugih ustanova namijenjenih zdravstveno-socijalnoj i rehabilitacijskoj svrsi te zgrade namijenjene obavljanju komunalnih djelatnosti. Maksimalni iznos sredstava koji pojedini grad ili općina mogu ostvariti iznosi do 500.000 kuna. Zagrebačka županija poziva sve gradove i općine sa svog područja da prijave svoje projekte. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2017. godine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here