FOTO Obilni snježni nanosi zarobili domaće turiste u Pakistanu, poginula 21 osoba

339

Najmanje 21 osoba poginula je blizu pakistanskog planinskog zimovališta nakon što su obilni snježni nanosi danas zarobili tisuće ljudi na cestama.

“Umrla je najmanje 21 osoba uključujući žene i djecu”, objavio je spasilački ured iz planinskog zimovališta Murree.

Prizori koji su se počeli širiti na društvenim mrežama na kojima se jasno vide mrtva tijela, među kojima su i djeca, zastrašujući su i u najmanju ruku uznemiravajući.

Youtube Screenshot

Deseci tisuća turista pohrlili su u Murree, jedno od najpopularnijih planinskih odredišta sjeverno od glavnog grada Islamabada kako bi uživali u pogledu i snijegu koji je počeo padati u utorak navečer.

Prema vladinoj procjeni, više od 100.000 vozila uočeno je na tom području, a hoteli su puni. Posjetitelji bez smještaja nisu imali drugu opciju nego prespavati u svojim automobilima.

Društvene mreže preplavile su snimke vozila zarobljenih u snježnim nanosima.

Ministar unutarnjih poslova Šeik Rašid Ahmed rekao je da je tisuće vozila još uvijek zaglavljeno na cestama, a vlasti su pozvale oružane snage da pomognu u spasilačkim operacijama.

Vlasti su proglasile izvanredno stanje u Murreeju i zabranile ulazak vozilima i turistima u to područje. Mještani nose hranu i pokrivače zarobljenima. 

Ministar informiranja Fawad Chaudhry pozvao je ljude da ne dolaze u Murree idućih nekoliko dana.

Pakistanski meteorološki zavod objavio je da bi obilne snježne padaline na tom području mogle potrajati do nedjelje navečer.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime