FOTO/VIDEO Siščani pustili lanterne za branitelje koji su dali svoj život za njihov grad

2373

Na sisačkoj tržnici Caprag sinoć je povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske pušteno 274 lanterne za poginule branitelje u obrani grada Siska.

Održano je druženje za djecu i obitelji branitelja i građane, a okupila su se djeca iz osnovnih škola Galdovo, Viktorovac, Braća Bobetko i iz vrtića Sisak novi sa svoje tri grupe. Djeca su se u sklopu manifestacije ‘Posljednji pozdrav i zahvala branitelju’ natjecala za najbolji umjetnički rad, bilo literarni ili likovne, za što su im podijeljeni darovi. Tajnik udruge ratnih veterana 57. bataljuna Marijan Celjak Emir Fetibegović:

“Već osmi put radimo ovu manifestaciju ‘Posljednji pozdrav i zahvala branitelju’ gdje djeca rade radove na tu temu – likovne i literarne; nagrađujemo u dvije skupine: djecu niži razredi i viši razredi, i vrtići. Ove godine smo imali tablete sa futrolama i tipkovnicama, slušalice Sonyjeve i pribore za pisanje što mislim da djeci predstavlja poseban poticaj da sudjeluju u toj manifestaciji i pisanju radova. Sve građane, vidite i po odazivu djece i roditelja da je to jedna od najboljih manifestacija. Zašto? Zato što djeca pitaju kad će biti ponovno to. Udruga je postigla cilj da branitelji više ne obilježavaju samostalno događaje, nego da to prenesemo na djecu. Sada djeca to već pitaju na početku školske godine i ‘idemo raditi radove’!”

U obilježavanju Dana neovisnosti sudjelovao je zamjenik župana Ivan Celjak.

“Ranijih godina govorili smo da je ovo jedan od najboljih projekata koji povezuje hrvatske branitelje i djecu. Da bi djeca pisala radove o Domovinskom ratu potrebno je s njima razgovarati o Domovinskom ratu sa svojim očevima, djedovima, obiteljskim prijateljima. Te priče djeca međusobno prepričavaju, a u konačnici svatko svoju priču prenese na papir. Kažu da pisana riječ ostaje za vječnost, nadam se da će ova djeca jednog dana razviti svijest o tome da su njihovi očevi i djedovi najveći heroji u povijesti hrvatskoj jer su osigurali neovisnost koju danas slavimo”.

Tijekom programa djeca su čitala najbolje ocijenjene literarne radove uz video projekciju najboljih likovnih radova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime