FOTO/VIDEO Snijeg otežao promet na autocesti, kamioni stoje, ralice u punom pogonu

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Hrvatskom primorju ili Istri, i obrnuto.

1012
02.12.2020., Rijeka - Zimske radosti na autocesti A6 Rijeka - Delnice. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Iz Hrvatskih autocesta (HAC) pozvali su vozače da prilagode vožnju snježnim uvjetima na autocestama, posebno ih upozoravajući da ne pretiču ralice ispred kojih je cesta uvijek neočišćena.

Napominju da je autocestu u stanje pune prohodnosti moguće dovesti tek po prestanku padalina.

“Vozači često negoduju da nisu vidjeli ralice, međutim kada bi ralica bila vidljiva svakom vozaču tada bi prometovanje autocestom bilo nemoguće – nastao bi kolaps, kolona ralica”, kažu u HAC-u.

Iz HAK-a ponovno upozoravaju kako su zimski uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Jastrebarsko-Korenica-Gračac-Knin, DC3 Karlovac-Delnice-Kikovica i DC8 Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena.
Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Mogući su poledica te odroni.

 

– Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje! – apeliraju iz HAK-a.
02.12.2020. Rijeka – Ralice ciste dionicu autoceste Delnice – Ostrovica.
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Hrvatskom primorju ili Istri, i obrnuto.
Zbog vjetra:
  • za sav promet zatvorena je autocesta A7 Sveti Kuzam-Šmrika.

samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;
  • Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8);
  • lokalna cesta Križišće-Kraljevica (LC58107).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here