GLINA NK Banovac prijateljskom utakmicom s Orijentom obilježio 109 godina postojanja

Klub je igrao nogomet daleke 1913. godine

61
Foto: Facebook ŠNK Banovac

ŠNK Banovac Glina u petak, 5. kolovoza obilježio je 109 godina nogometa u Glini prijateljskom utakmicom protiv prijateljskog kluba s kojim su se susreli nekoliko puta: NK Orijent 1919 iz Rijeke.

Foto: Facebook ŠNK Banovac

Postojanje kluba iz Gline seže u 1913. godinu kada je odigrana utakmica između ferijalnog kluba Banovac i Odjela Hrvatskog sokola iz Siska koja je završila rezultatom 1:4.

Nogometni klub Banovac se kroz godine natjecao u karlovačkim i sisačkim ligama te se kroz razdoblj 1970-ih i 1980-ih godina uspješno natjecao u zagrebačkim ligama.

Foto: Facebook ŠNK Banovac

Kroz godine klub je mijenjao imena od ferijalnog kluba Banovac, Glinski športski klub, NK Banija, NK Banovac do današnjeg imena Š.N.K. Banovac Glina.

U razdoblju od 1978.-1983.  godine u Glini su djelovala dva kluba: NK Banija i NK Banovac i oba su bila uspješna u ligama.

Foto: Facebook ŠNK Banovac

Iako je utakmica s Orijentom igrana po visokoj temperature i iako je bila pripremnog karaktera, na tribinama ŠRC Banovic okupio se solidan broj gledatelja.

Foto: Facebook ŠNK Banovac

Gosti, koji se natječu u nekoliko rangova jačoj ligi pobijedili su 10:0. Ali rezultat je u cijeloj priči najmanje važan…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime