Lino višebojac, natjecanje hrvatskih osnovnih škola u kojem se nagrađuje pravi pozitivan, sportski duh, održano je 4. listopada po drugi put u Glini, u novoj školskoj sportskoj dvorani.

Natjecanje se održava širom Hrvatske pod pokroviteljstvom Sportskih novosti i Podravke, a osnovni mu je cilj poticanje školskog sporta, razvijanje zdravih navika te poticanje kulturnog stvaralaštva. Naime, u Lino višebojcu djeca se natječu u raznim sportskim disciplinama (rukomet, nogomet, košarka, skok u dalj, itd.), dok mlađe i starije dobne skupine djece sudjeluju u navijačkim, likovnim, literarnim, glazbenim radovima i drugim oblicima umjetničkog stvaralaštva.

V.d. ravnateljica Osnovne škole Glina Robertina Štajdohar izrazila je zadovoljstvo što su po drugi puta ugostili Linu višebojca, ali i što nova školska sportska dvorana opravdava svoju ulogu i mjesto je brojnih događanja.

„Lino višebojac, jedna sportska aktivnost, manifestacija koja bi trebala kod djece razvijati maštu, kreativnost i ljubav prema sportu ponovno je u Glini.  Glina je pokazala, naša djeca, učitelji, čitava naša Osnovne škole je pokazala da mi stvarno možemo organizirati ovakav spektakl te da kod djece itekako potičemo maštu, kreativnost, želju za radom, da smo marljivi, vrijedni, da volim sport i da smo u njemu jako dobri, jer da nije tako, ne bismo ove godine upravo mi zaslužili da otvaramo ovo natjecanje. U ovom kratkom vremenu u našoj su se novoj dvorani uspjela održati već dva Lina višebojca. Bit će i snimanje emisije Lijepom našom. Najavljeno je kako će se neka županijska natjecanja koja će se iz sisačke dvorane Brezovice preseliti k nama u Glinu. Stvarno se veselimo i nadamo se da će ova dvorana non-stop biti puna, naročito djecom, što i jest neka njena osnovna namjena“, ustvrdila je Štajdohar.

Manifestaciju je podržao i zamjenik glinskog gradonačelnika Dario Žinić izrazivši zadovoljstvo što se Lino višebojac vratio u Glinu.

„U gradu Glini je unazad zadnjih godinu dana sve više događanja. Dokaz je i ovaj Lino višebojac koji se u manje od sedam mjeseci ponovno održava u našoj školskoj sportskoj dvorani. Djeca to prepoznaju, a mi smo to osjetili kroz veću aktivnost u klubovima, jer nam se djeca sve više pridružuju u klubovima, u sportskim aktivnostima. Ovakvo događanje, ali i sva ostala koja se održavaju ili će se tek održati imaju veliki utjecaj na ovom području koje je nekoć bilo pogođeno ratom“, kazao je Žinić.

Organizatorima Line višebojca posebno se zahvalio i sisačko – moslavački župan Ivo Žinić koji je pohvalio natjecatelje, ali i navijače.

„Pokušavamo u naše najmlađe usaditi važnost zdravog načina života, zdravih navika i potrebu da budu što kvalitetniji ljudi. Sport je sigurno nešto što tome pridonosi. Uvijek to napominjem. Ovo je jedna krasna manifestacija danas ovdje u Glini. Vidjelo se koje oduševljenje vlada među djecom. Razgovarao sam s ravnateljicom Osnovne škole koja mi je rekla kako se učitelji i djeca pripremaju već skoro 20-ak dana i više. Oni žive za ovaj dan. Kad sam ušao u dvoranu i kad sam čuo to navijanje, taj smijeh i veselje, to me oduševilo. To je nešto što nam daje garanciju da će nam i budućnost biti svijetla i vesela“, rekao je župan Žinić.

Školska sportska dvorana u Glini i ovog je puta bila prepuna školaraca i njihovih roditelja koji su glasno navijali i bodrili svoje favorite u sportskim dvobojima i to sve uz podršku glavne maskote manifestacije, medvjedića Lina. Uz napete sportske dvoboje, ali i pregršt zabave, Lino višebojac još se jednom pokazao kao projekt koji, osim sportskog duha i umjetničkog stvaralaštva, od rane dobi potiče djecu na stvaranje zdravih životnih navika za čitav život.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime