GRABERJE Nadopuna kaznene prijave za ratni zločin

Ubio vlasnicu traktora i svjedokinju

494
Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koje je krajem listopada 1991. godine počinjeno u mjestu Graberje na području tadašnje općine Petrinja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je tijekom trajanja oružanog sukoba između regularnih policijskih i vojnih postrojbi Republike Hrvatske i oružanih formacija tzv. SAO Krajine, kao pripadnik teritorijalne obrane Dvor, tada 26-godišnjak u svojstvu vojnika, nakon što je ukrao traktor iz dvorišta obiteljske kuće tada 74-godišnjakinje, istu usmrtio hitcima iz vatrenog oružja, čije tijelo je ekshumirano 20. lipnja 1996. godine. Kako bi uklonio svjedoka počinjenog ubojstva nad 74-godišnjakinjom, osumnjičeni je potom iz vatrenog oružja usmrtio i tada 84-godišnjakinju, čije tijelo do danas nije pronađeno, a koja se nalazila u blizini ubijene  74-godišnjakinje.

Policija je protiv osumnjičenog koji je nedostupan tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske podnijela Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao nadopuna kaznene prijave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime