Gradonačelnik Dumbović na Susretu gradonačelnika i poduzetnika

163

Protekla dva dana, 19. i 20. studenoga 2015.g., u Termama Tuhelj održan je 7. Susret gradonačelnika i poduzetnika na kojem je sudjelovao i Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje. Teme Susreta bile su Iskorištavanje fondova EU, Državne potpore na lokalnoj razini, Elektromobilnost, Win-win investicije na lokalnoj razini, Učinci porezne reforme – godinu dana kasnije, a u sklopu susreta održana je i godišnja sjednica Skupštine Udruge gradova.

susg1aSusret je bio izuzetna prilika za pronalazak i upoznavanje partnera za nove oblike suradnje između gradova i poduzetnika, što je bio prioritetni razlog sudjelovanja gradonačelnik Dumbovića ovom skupu. Sudionici su imali prilike upoznati mogućnosti razvoja gradova, informirati se o modelima financiranja razvoja, posebno u uvjetima globalne i lokalne krize, uspostaviti poslovne veze i kontakte između predstavnika gradova i poduzeća koja nude odgovarajuće proizvode, usluge i rješenja, kao i razmijeniti iskustvo s drugim sudionicima. Kroz brojna predavanja, okrugle stolove i prezentacije prikazano je kako financirati potrebe lokalne zajednice, promjene u sustavu komunalne naknade, porezna reforma nakon godinu dana, primjena državnih potpora i europski strukturni i investicijski fondovi, te partnerstvo poduzetnika i gradova.

VEZANE VIJESTI
Na Aktualnom satu sjednice petrinjskog Gradskog vijeća o projektu Aglomeracije

susg2Na 7. Susretu gradonačelnika i poduzetnika sudjelovali su brojni gradonačelnici i članovi gradskih uprava i skupština, direktori poduzeća i poduzetnici s kompatibilnim programima, izvršni direktori i članovi uprava nekoliko banka, te Anto Bajo iz Instituta za javne financije, Sven Muller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Mladen Pejnović, predstojnik Državnog reda za upravljanje državnom imovinom, Jakša Puljiz, zamjenik ministra Regionalnog razvoja i europskih fondova i Ivana Maletić, zastupnica u Europskom parlamentu.

susg3

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here