GVOZD ​Spriječeno krijumčarenje stranaca u Republiku Hrvatsku

Osumnjičeni je iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio tri državljana Turske

138
Foto: ilustracija MUP

U utorak, 21. ožujka u poslijepodnevnim satima, na području Gvozda, policijski službenici su tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili automobil sisačkih registracija koji je prevozio tri strana državljana, priopćili su iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma vozač je uhićen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio tri državljana Turske do krajnjeg odredišta. Prema strancima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni i sredinom ožujka, na isti način na području Vojnića, a po prethodnom dogovoru za određeni novčani iznos do krajnjeg odredišta prevezao tri strana državljana.

Zbog kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime