HNS lansira kripto token vatreni, nazvan po reprezentaciji

560
13.01.2022., Pick Arena, Szeged, Madjarska - EHF Europsko prvenstvo, skupina C, 1. kolo,Hrvatska - Francuska. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez najavio je da će 20. siječnja početi prodavati kripto token vatreni, nazvan po reprezentaciji, piše Jutarnji list.

Na svojim internetski stranicama Savez navodi da službena pretprodaja još nije počela, ali da se ostavljanjem e-mail adrese može rezervirati mjesto na listi čekanja.
HNS ističe da će cijena tokena vatreni biti 10 posto povoljnija u pretprodaji i bit će vezana za dolar. Iznosi 5,90 kuna (0,9 dolara) uz minimalni ulog od 3280 kuna (500 dolara). Kad krene u otvorenu prodaju, stajat će 6,56 kuna (1 dolar)  uz minimalni ulog od 164 kune (25 dolara).

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić kaže da se savez tako pridružuje svjetskoj nogometnoj tehnološkoj revoluciji te u suradnji s dvije hrvatske tvrtke izdaje kripto token lojalnosti vatreni, kao i prateću mobilnu aplikaciju.
“Iskorakom na tržište kriptovaluta pratimo globalne trendove, a pritom se želimo još bolje povezati s navijačima i omogućiti im prilike koje do sada nisu imali”, kaže Kustič.
Token vatren omogućit će svojim vlasnicima da sudjeluju i glasaju u određenim odlukama nacionalnog saveza. HNS navodi da će to biti glasanje za izbor dresova i mjesta odigravanja određenih utakmica. Ujedno, vlasnici tokena vatreni imat će prednost pri kupnji određenih ulaznica.

Kako bi održao likvidnost tokena i tako omogućio vlasnicima da ga u bilo kojem trenutku mogu unovčiti, HS navodi da će u svakom trenutku na Uniswapu, otvorenoj mjenjačnici kriptovaluta, vatreni moći zamijeniti za bitcoin i druge kriptovalute, piše novinar Jutarnjeg lista Bernard Ivezić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime