HNS-ov Stjepan Čuraj izgledni novi ministar graditeljstva

Pravnik i ekonomist koji s građevinom nije imao puno doticaja

263
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj izgledni je novi ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, objavili su u utorak neslužbeno mediji, a iz Vlade te informacije nisu demantirali.

Jutarnji list piše da iz Vlade nisu demantirali ove neslužbene informacije, već samo kažu kako neće ništa potvrđivati do koalicijskog sastanka koji je najavljen za 12 sati, a na kojem bi se definitivno trebalo znati ime novog ministra.

Stjepan Čuraj kao koalicijski partner HDZ-a s jednim saborskim zastupnikom aktualni je državni tajnik u Ministarstvu financija, a prije toga bio je saborski zastupnik.

Čuraj je po struci pravnik i ekonomist iz Osijeka, a s građevinom nije imao puno doticaja, osim što je član Stožera za obnovu Banovine.

HNS u ovom mandatu nije imao ministra u Vladi, ali uz Čuraja, imaju i svog državnog tajnika upravo u Ministarstvu graditeljstva, Željka Uhlira.

Čuraj bi na toj dužnosti trebao zamijeniti dosadašnjeg ministra Darka Horvata, kojega je premijer Andrej Plenković razriješio nakon što je uhićen. Horvat je u istražnom zatvoru, a Uskok ga tereti za zlouporabu položaja i ovlasti.

Do imenovanja novog ministra, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine vodi državna tajnica Dunja Magaš.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime