HVIDR-a: Ili Pupovčeva isprika ili raskid koalicije HDZ-a i SDSS-a

367

Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e u zatražila je od predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca javnu ispriku hrvatskim građanima zbog njegovih, kako kažu, sramotnih izjava, a u suprotnom od premijera Andreja Plenkovića traže raskid koalicije sa SDSS-om.

“Iako smo i prije upozoravali na neprimjerene izjave Milorada Pupovca, zadnjim je istupima imenovani prešao svaku mjeru svojim neargumentiranim lažima i uvredama protiv hrvatske države koja je utemeljena u Domovinskom ratu na krvlju našeg naroda u obrani protiv velikosrpske agresije, današnje ponosne članice Europske unije, te ovim putem tražimo reakciju od strane nadležnih institucija radi utvrđivanja elemenata kaznene odgovornosti imenovanog, posebice radi počinjenja kaznenog djela povrede ugleda RH.

VEZANE VIJESTI
HDZ analizira razloge poraza na predsjedničkim izborima

Od Milorada Pupovca zahtijevamo žurnu javnu ispriku svim građanima Republike Hrvatske, a ukoliko imenovani to ne učini, ovim putem tražimo od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića donošenje odluke o raskidu koalicije sa strankom SDSS, budući da ista nije smijenila, niti se ogradila od sramotnih protuzakonitih i protuustavnih izjava gore imenovanog predsjednika Pupovca”, naveli su Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata Republike Hrvatske (HVIDR-a).

Podsjetimo, Pupovac je u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba poručio kako “Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo”, te dodao kako “važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge”.

VEZANE VIJESTI
Spriječeno teško kršenje zakona!

Izjave kojima je povukao poveznicu između sadašnje Hrvatske i režima NDH iz HVIDR-e smatraju sramotnima te traže ili ispriku ili raskid koalicije.

1 COMMENT

  1. MUKE (Č)ETNIČKE DEMOKRACIJE

    1. Plenky–Pupyjeva drama vrhunsko je razotkrivanje (o)pozicijskoga koruptivno-klijentističkog sustava PARTITOKRACIJE.

    2. Dakako, onkraj moralne mrzovolje, spomenuti je sustav zakonito čedo “božićno-zavnohškoga” USTAVA (1990.), koji ne poznaje HRVATSKU NACIJU (“hrvatski politički narod”).

    STOP PARTITOKRACIJI –
    SLOBODA HRVATSKOJ NACIJI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here