Iako u smanjenom obimu, program Lovrenčeva i dalje bogat

Svi programi održavaju se uz pridržavanje svih odluka Stožera civilne zaštite RH te mjera i uputa HZJZ

Pod sloganom “Teb’ u slavu grade moj” Petrinja 10. kolovoza slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Lovre, ujedno i 780. rođendan grada.

Lovrenčevo u Petrinji je najveća gradska manifestacija koja uz raznovrsne kulturne, sportske, vjerske, glazbeno-zabavne programe, gastronomsku ponudu i predstavljanje bogate narodne baštine i kulturnog stvaralaštva, traje 10-ak dana.

Svi programi održavaju se uz pridržavanje svih odluka Stožera civilne zaštite RH te mjera i uputa HZJZ, napomenula je predstavljajući program direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj.

Iako je ovogodišnji program u smanjenom obimu, on je ipak bogat, no odustalo se od većih koncerata na kojima bi se okupljalo puno ljudi.

„Blagdan sv. Lovre i Dan grada Petrinje je dan kada je uvijek najljepše i najsvečanije. U crkvi sv. Lovre će biti služena Sveta misa. Prije toga imat ćemo prigodan program za djecu „Ljeto za 5 uz šareni svijet“. Nakon mise, ipak se moramo malo zabaviti pa će nam srca malo razgaliti tamburaši Kupska zvona, a predvečer, od 19 sati, glazbeni sastav Taman. Moći ćemo prošetati našim stoljetnim gradskim parkom uz prigodni program i brojne štandove naših domaćih proizvođača, OPG-a i proizvođača suvenira. Moći će se vidjeti i dio kulturne baštine grada Petrinje i vjerujem da će druženje biti ugodno, ali i u skladu s trenutnim mjerama“.

Gradonačelnik Darinko Dumbović pozvao je sve da im se pridruže, ali ponašajući se odgovorno i oprezno, čuvajući sebe i druge.

„Normalno da smo poduzeli sve mjere i tražimo od svih građana jednu veliku, veliku ozbiljnost. No, isto tako i da budemo dobro raspoloženi i veseli, na razini i na način koji nas je uvijek krasio kroz povijest, a to je ono naše poznato petrinjsko gostoprimstvo. Pozivam sve Petrinjke i Petrinjce i naše drage prijatelje da navrate, ali napominjem kako ne idemo s velikom pričom. Na ovom prostoru našeg višestoljetnog parka može cirkulirati dosta ljudi, ali ponavljam, na određenom razmaku“.   

Kompletan program Lovrenčeva:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here