“Zdravlje u srcu” u Petrinjskoj kući zdravlja

617

U organizaciji Grada Petrinje i Udruge “Naš život” te u suradnji s Neuropsihijatrijskom bolnicom “Dr. Ivan Barbot” iz Popovače u Petrinjskoj kući zdravlja danas je upriličena još jedna preventivna javno-zdravstvena akcija, i to pod nazivom “Zdravlje u srcu”.

Petrinjska kuća zdravlja i ovom akcijom nastavila je ispunjavati ulogu prevencije bolesti i brige o zdravlju. U ovom slučaju bila je riječ o prevenciji kardiovaskularnih bolesti koje su vodeći uzrok smrtnosti u Hrvatskoj i u svijetu, rekla nam je prim.dr. Marina Kovač, koordinatorica za zdravstvene projekte na području Grada Petrinje.

VEZANE VIJESTI
Međunarodni dan sestrinstva u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači

Ankica Mrđenović iz Mošćenice vitalna je 64-godišnjakinja koja ima jako dobra iskustva sa ovakvim preventivnim javno-zdravstvenim akcijama.

Marka Vujnović ima 71 godinu. Svoj radni vijek provela je u prosvjeti, a ovo joj je već treći put da sudjeluje na preventivnim zdravstvenim akcijama u Petrinjskoj kući zdravlja.

Kuću zdravlja i danas je posjetio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, a liječnica Branka Bižić objasnila nam je što se konkretno radilo s pacijentima u sklopu ove akcije “Zdravlje u srcu”.

A napredak je i što je, kroz postojanje Petrinjske kuće zdravlje, sve vidljivija i osviještenost Petrinjaca i Petrinjki kada je u pitanju briga o vlastitom zdravlju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here