INFORMATIVKA Ljetni praznici

Programi za osnovnoškolce provode se svakog ljeta

439

Informativka je mozaična emisija Radio Banovine namijenjena djeci i roditeljima.

 

Vrijeme je ljetnih praznika, velik broj djece već uživa u kupanju i ostalim morskim radostima, no što s onima koji su ostali u gradu?

Centar za djecu , mlade i obitelj i ove godine, 21. godinu za redom organizirao je ljetne radionice. Neke radionice traju od početka poput likovne i dramske te igraonice za osnovnoškolce, istaknula je Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra. Ove godine ponovno imamo i Male kuhare, to je grupa koja se odmah popuni, imamo i Hokus pokus, Igre na otvorenom, Hobby art, Upoznaj 3D printanje, Radonicu robotike i Radonicu za predškolce. Također postoji i program podrške roditeljstvu, te nova radionica Heklajmo zajedno. Svake godine imamo grupu za buduće prvašiće, u kojoj djecu, a i roditelje pripremamo za polazak u školu. Osim programa za predškolce svi su ostali programi za osnovnoškolce. U svakoj grupi je 12 djece, iako u ovo vrijeme broj djece varira zbog odlazaka na more – rekla je ravnateljica Puljiz Vidović.

U nekim grupama ima još koje mjesto, za neke grupe postoji lista čekanja – govori na Sanda Puljiz Vidović.

Ove godine nova je radionica Heklajmo zajedno koja promovira vještinu heklanja koja je u novije vrijeme promovirana kao antistresna vještina. Interes za sve radionice je i ove godine iznenađujuće velik, doznajemo od ravnateljice.

Prijave za programe su završile i susreti su započeli, no ovih dana moguće je upisati se u grupe jer su neka djeca otišla a more. Za više infrmacija javite u Centar, ali požurite – radionice traju do 20.srpnja.

Iako ljetne radionice najviše promoviraju i preko godine je u Centru puno radionica. Individualna predavanja, edukacije, savjetovanja, a radi se na osvještavanju mentalnog zdravlja pa smo dosta gostovali u školama, a to ćemo nastaviti i na jesen, rekla je ravnateljica Centra Puljiz Vidović.

U travnju je Centar za djecu, mlade i obitelj proslavio 20 godina rada a izložba dječjih radova će biti postavljena u sklopu Dječjeg tjedna.

Posjetili smo novu radionicu Heklajmo zajedno. Djevojčicama koje pohađaju radionicu zabavno je i poučno, kako kažu te su sretne jer su naučile nešto novo. Neke od njih pohađaju i više radionica i vesele se ovakvim sadržajima za vrijeme ljetnih praznika jer mogu kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime