Ivanišević novi Berdychev trener

867

Trenutačno osmi tenisač svijeta, tridesetogodišnji Čeh Tomaš Berdych objavio je u ponedjeljak 8. kolovoza putem svog službenog profila na Twitteru kako je za svog novog trenera angažirao proslavljenog hrvatskog igrača Gorana Ivaniševića.
“Kako bih nastavio napredovati odlučio sam u svoj tim dodati Gorana Ivaniševića. Osjećam kako je Goran sa svojim iskustvom, kako igračkim tako i trenerskim, te sa svojom energijom idealan dodatak”, objavio je Berdych.
Berdych se u svibnju ove godine razišao s Venezuelancem Danielom Vallverduom, te je od tada radio s hrvatskim trenerom Lukom Kutanjcem koji će ostati u stručnom stožeru.
Ivanišević je sve do prije mjesec dana, odnosno sve do završetka Wimbledona, bio trener našeg trenutačno najboljeg igrača Marina Čilića kada je uslijedio iznenađujući raskid njihove suradnje koja je trajala od 2013. godine, a koja je rezultirala i Čilićevim trijumfom na US Openu 2014.
Berdych je dosada u karijeri osvojio 12 turnirskih naslova, a najveći uspjeh mu je nastup u finalu Wimbledona 2010. u kojem je izgubio od Rafaela Nadala. Čeh je odustao od nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru navodeći strah od zika virusa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime