Iz Mrežnice izvučena tijela dvojice muškaraca

574
Foto: Ilustracija /HGSS Karlovac

Po nalogu karlovačke policije ronioci HGSS-a su jučer pretraživali rijeku Mrežnicu i u večernjim satima pronašli tijela dvojice nepoznatih muškaraca, a na njihovo utapljanje policiji je ukazala skupina nelegalnih migranata.

Karlovačka policijska uprava izvijestila je da su njihovi djelatnici koji rade na poslovima zaštite državne granice Republike Hrvatske jučer oko podneva u mjestu Svojići kod Barilovića zatekli strane državljane, koji su izjavili da su se na slapovima Mrežnice utopile dvije osobe.

Policajci su odmah otišli na mjesto događaja, a 15 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) krenulo je pretraživati rijeku.

„U večernjim satima su iz rijeke izvučene dvije nepoznate muške osobe te se s ciljem utvrđivanja njihovog identiteta i okolnosti stradavanja provodi kriminalističko istraživanje“, navode iz PU karlovačke.

Hina u karlovačkom Centru 192 doznaje da stranci koji su zatečeni na obali Mrežnice, nisu zatražili azil pa je prema njima započeo proces sukladan Zakonu o strancima. To znači da će dobiti rješenje s rokom za dragovoljno napuštanje prostora Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime