Izložbom fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“ otvoren novi izložbeni prostor u Samoboru

522

Povodom obilježavanja druge godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, u Samoboru je, u prostoru autobusnoga kolodvora, otvorena izložba fotografija veleposlanika Poljske u Republici Hrvatskoj Nj.E. Macieja Szymańskog „Ptice – savršenstvo ljepote“. Otvorenje ove izložbe ujedno je predstavljalo i otvorenje novog izložbenog prostora u Samoboru. Time novi Autobusni kolodvor postaje još jedno mjesto za brojna kulturna događanja. Velika frekvencija ljudi, ali i obilje dnevne svjetlosti čine ovaj prostor idealnim za izložbe.

SONY DSC

Izložba fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“ veleposlanika Republike Poljske u RH g. Macieja Szymańskog, postavljena je nakon Jastrebarskog, Ivanić Grada, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Svete Nedelje, Zaprešića i u Samoboru zahvaljujući suradnji Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije i tvrtke Komunalac d.o.o. Izložbu čini osamdesetak fotografija, a prikazuju ptice fotografirane u različitim meteorološkim uvjetima, godišnjim dobima i stadijima aktivnosti, na tlu, u vodi i u zraku.

ptice 5 - mala

„Ove su fotografije naš prozor u druge dijelove Europe, a kako su neke snimljene i kod nas dokazuju da i mi Europi imamo što pokazati. Izložba je za nas posebna jer je postavljena u prostoru u kojem Javna ustanova ima sjedište, a i Samobor je njome dobio novi izložbeni prostor. Autobusni kolodvor je mjesto susreta, ovoga puta javnosti i nas koji brinemo o zaštiti prirode i biološkoj raznolikosti“, rekla je Martina Glasnović, ravnateljica JU „Zeleni prsten“.

„Ptica nije partner s kojim možete surađivati. Ptica će napraviti sve da Vam fotografija ne uspije. Nekada je potrebno „okinuti“ i tisuću fotografija da bi jedna fotografija uspjela“ – pojasnio je veleposlanik Szymański, dodavši da ljudi, opsjednuti svakodnevnim problemima i žurbom, sve manje vide ljepotu prirode i ptica koja ih okružuje.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, rekavši da je ona poveznica Hrvatske i Poljske. U glazbenom programu je nastupio ženski zbor Singrlice. Izložba će se moći razgledati do rujna 2015. godine.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime