Iznimno kvalitetna suradnja petrinjskih braniteljskih udruga s gradonačelnikom

757

U Gradskoj upravi Grada Petrinje u četvrtak, 11. svibnja upriličen je sastanak gradonačelnika Darinka Dumbovića s predstavnicima Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Petrinje.

Na sastanku gradonačelnika Darinka Dumbovića s predstavnicima Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Petrinje, upriličenom u Gradskoj upravi, razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji, realiziranim zajedničkim projektima, ali i o planovima za daljnju suradnju.

Na višu razinu podigli smo brigu o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. Također, dostojno obilježavamo sve važne obljetnice vezane za Domovinski rat, a u spomen na sve naše poginule hrvatske branitelje i civile, rekao je gradonačelnik, zahvalivši na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji s udrugama proizašlima iz Domovinskog rata i zajedničkoj komunikaciji prema resornom ministarstvu. Izdvojio je i neke od najznačajnijih zajedničkih projekata.

Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Petrinje, suradnju s Gradom ocijenio je iznimno dobrom.

Utjecali smo i na određene standarde koji su se proširili na cijelu Hrvatsku, kaže Darko Dumbović.

Na sastanku se razgovaralo i o budućem Veteranskom centru u Petrinji, projektu vrijednom oko 3 i pol milijuna eura, a koji bi se trebao financirati i iz fondova Europske unije, a predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata izrazili su želju da Petrinja ima i Spomen sobu Domovinskog rata. Također, sudionici sastanka naglasili su kako Petrinja zaslužuje veću pozornost države, upravo zbog ogromne žrtve koju je podnijela u Domovinskom ratu u kojemu je u njoj, podsjetimo, poginulo 589 hrvatskih branitelja i civila, dok ih je 89 nestalo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime