Iznimno uspješan vikend za Tigrove!

Grand Prix Una 2017.

U subotu, 21. listopada u Kozarskoj Dubici održan je Grand Prix Una na kojem nastupilo 380 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Francuske. Za KK Tigar nastupili su Vanja Šabić, Lucija Bunjevac, Nikolina Golomboš, Ema Kardaš, Luka Stefano Ciprić i Andreas Glavaš. Vanja Šabić je nastupala u kategoriji učenica te je ovoga puta ispala u prvom krugu, a obzirom na ovom turniru nije bilo mogućnosti repasaža Vanja nije imala mogućnost za osvajanje medalje. Lucija Bunjevac startala je oštro i vidjela se njena volja za pobjedom, ali nažalost ispala je u 3. kolu natjecanja i isto kao i Vanja nije imala mogućnost osvajanja medalje. Ema Kardaš nije posustala sve do polufinala gdje je izgubila te osvojila 3.mjesto. Nikolina Golomboš pomela je svoju kategoriju mlađih kadetkinja te je stala na sam tron uzevši zlato. Nikolina se okušala i u starijoj kategoriji kadetkinja gdje je došla do samog finala. U finalu Golomboš gubi od nešto starije i iskusnije protivnice te uzima srebro. Luka Stefano Ciprić je pokazao da mu nema ravnog i zablistao zlatnim sjajem na vrhu postolja. Andreas Glavaš, najstariji natjecatelj u kategoriji juniora, izgubivši od francuza osvojio je brončanu medalju.


Nakon uspješne subote u Bosni uslijedila je još uspješnija nedjelja u Križu. Tamo je održan 3. Cup Rudolf Perešin u organizaciji KK Kik iz Križa na kojem je nastupalo 530 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke. Za KK Tigar nastupali su Lana Flekač, Karla Golomboš, Lara Pahić, Petra Bobinac, Marta Rožanković, Dora Kirin, Nikolina Golomboš, Tia Škrljac, Lucija Bunjevac, Vanja Šabić, Korina Klarić, Jakov Radošević, David Makar, Dorian Kraker, Lovro Vujić, Vanja Dukić, Roko Dumbović, Vito Dumbović, Luka Kirin, Tin Glavinić, Leo Ovanin i Borna Ovanin. U kategoriji cicibana David Makar i Tin Glavinić osvojili su treće mjesto. Karla Golomboš je pokazala više od očekivanog i ugodno iznenadila svoju trenericu osvojivši zlatnu medalju u kategoriji cicibanki gdje joj se na postolju pridružila klupska kolegica Lana Flekač koja je osvojila brončanu medalju. U kategoriji mlađih učenica svoj rad pokazala je Lara Pahić i zauzela 3. Mjesto. Dora Kirin u kategoriji učenica nije poststala do polufinala gdje je izgubila te je u repasažu izborila broncu. Vanja Šabić je u kategoriji učenica open stala na postolje uzevši srebrnu medalju. Manje sreće ovoga puta imali su Petra Bobinac, Marta Rožanković, Jakov Radošević, Leo Ovanin, Vito Dumbović, Luka Kirin i Dorian Kraker koji su svojim izvedbama pokazali trud i rad na treninzima te su od KK Kik dobili učesničke medalje kao motivaciju za dalje. Od borbaša ovaj puta bez medalje ostali su Vanja Dukić, Korina Klarić,Lucija Bunjevac, Roko Dumbović, Lovro Vujić i Borna Ovanin. Tia Škrljac je u svojoj kategoriji mlađih kadetkinja -40kg osvojila drugo mjesto, ali je istoj protivnici od koje je izgubila u finalu uzvratila u finalu kadetkinja -47kg gdje je uzela zlato. Nikolina Golomboš standardno je pomela konkurenciju u mlađim kadetkinjama -55kg i stala na sam tron. Golomboš se također okušala u kategoriji kadetkinja -54kg gdje je uzela brončanu medalju. Za kraj Nikolina Golomboš, Tia Škrljac i Lucija Bunjevac nastupale su u kategoriji kadetkinje kumite ekipno, gdje borbama protiv suparnica iz drgih klubova izborile zlatnu medalju.
Bio je ovo naporan, ali vrlo uspješan vikend za Tigriće koji su se iz Križa vratili s brojnim medajama i jednim novim iskustvom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here