Intervencijski plan Grada Petrinje strateški je operativni razvojni dokument kojim je obuhvaćeno 30-ak projekata vrijednih više od 205 milijuna kuna.

Izrađen je u sklopu provedbe pilot projekta pet nerazvijenih gradova, odnosno Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Riječ je o programu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ukupno vrijednom oko 120 milijuna eura, a kroz koji Petrinji za njene projekte na raspolaganju stoji oko 27 milijuna eura, odnosno 205 milijuna kuna. Sredstva su to iz dvaju operativnih programa, i to 150 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj te oko 30 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje naglasio je veliku važnost ovog projekta:
„Izuzetno je važno za Intervencijski plan tražiti puno partnera koji pokušavaju kroz gospodarsku, komunalnu i društvenu infrastrukturu dati sadržajno sve što gradu treba. Cilj  svakog projekta kojeg smo u zadnje dvije godine stavljali u prioritete da ima jednu određenu komunikaciju. Svi smo tu danas kako bi taj projekt bio vidljiv svima putem medija. Svaki projekt ima vidljivost i ta vidljivost dolazi do konačnog rezultata u kojem kroz određene filtre prolazimo i dolazimo do cilja. Cilj u IP-u nam je jasan, želimo da kroz gospodarsku i komunalnu infrastrukturu pokazujemo da idemo s projektima koji su već aktualni, a to je Poduzetnička zona gdje imamo realizaciji od oko 5-6 milijuna kuna, a cijeli projekt je vrijedan 27 milijuna kuna”.Fotografija FotoBanovina.

Vlasta Vuglec, privremena pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Grada Petrinje najavila je kako će javnost biti informirana o fazama izrade projekta: “Projekt „Grad na Kupi“ obuhvaća Rekonstrukciju zgrade klaonice u kulturni centar s knjižnicom i građenje pomoćne zgrade, za što je ishođena građevinska dozvola, izrađen glavni projekt, izrađen troškovnik radova te je izrađen izvedbeni projekt. Rekonstrukcija zgrade za proizvodnju struje u multimedijski centar, za što je ishođena građevinska dozvola, izrađen glavni projekt te je izrađen troškovnik radova,
Građenje terase, ishođena je lokacijska dozvola, a u tijeku je ishođenje građevinske dozvole. O svim fazama radova koji su bitni za realizaciju projekta, javnost će biti informirana.”

Fotografija FotoBanovina.

 

Grad Petrinja želi pomoći i poduzetnicima koje trenutno potiče sredstvima iz gradskog proračuna, a namjera je da sredstva ubuduće budu izvanproračunska, odnosno da se povlače iz fondova Europske unije.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here