Intervencijski plan Grada Petrinje strateški je operativni razvojni dokument kojim je obuhvaćeno 30-ak projekata vrijednih više od 205 milijuna kuna.

Izrađen je u sklopu provedbe pilot projekta pet nerazvijenih gradova, odnosno Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Riječ je o programu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ukupno vrijednom oko 120 milijuna eura, a kroz koji Petrinji za njene projekte na raspolaganju stoji oko 27 milijuna eura, odnosno 205 milijuna kuna. Sredstva su to iz dvaju operativnih programa, i to 150 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj te oko 30 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

VEZANE VIJESTI
Petrinjski mališani uskoro će dobiti novo igralište

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje naglasio je veliku važnost ovog projekta:
„Izuzetno je važno za Intervencijski plan tražiti puno partnera koji pokušavaju kroz gospodarsku, komunalnu i društvenu infrastrukturu dati sadržajno sve što gradu treba. Cilj  svakog projekta kojeg smo u zadnje dvije godine stavljali u prioritete da ima jednu određenu komunikaciju. Svi smo tu danas kako bi taj projekt bio vidljiv svima putem medija. Svaki projekt ima vidljivost i ta vidljivost dolazi do konačnog rezultata u kojem kroz određene filtre prolazimo i dolazimo do cilja. Cilj u IP-u nam je jasan, želimo da kroz gospodarsku i komunalnu infrastrukturu pokazujemo da idemo s projektima koji su već aktualni, a to je Poduzetnička zona gdje imamo realizaciji od oko 5-6 milijuna kuna, a cijeli projekt je vrijedan 27 milijuna kuna”.Fotografija FotoBanovina.

VEZANE VIJESTI
Održan drugi sastanak Stožera civilne zaštite Grada Petrinje

Vlasta Vuglec, privremena pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Grada Petrinje najavila je kako će javnost biti informirana o fazama izrade projekta: “Projekt „Grad na Kupi“ obuhvaća Rekonstrukciju zgrade klaonice u kulturni centar s knjižnicom i građenje pomoćne zgrade, za što je ishođena građevinska dozvola, izrađen glavni projekt, izrađen troškovnik radova te je izrađen izvedbeni projekt. Rekonstrukcija zgrade za proizvodnju struje u multimedijski centar, za što je ishođena građevinska dozvola, izrađen glavni projekt te je izrađen troškovnik radova,
Građenje terase, ishođena je lokacijska dozvola, a u tijeku je ishođenje građevinske dozvole. O svim fazama radova koji su bitni za realizaciju projekta, javnost će biti informirana.”

VEZANE VIJESTI
POTPISAN UGOVOR ZA LED RASVJETU U VRIJEDNOSTI GOTOVO 17 MILIJUNA KUNA

Fotografija FotoBanovina.

 

Grad Petrinja želi pomoći i poduzetnicima koje trenutno potiče sredstvima iz gradskog proračuna, a namjera je da sredstva ubuduće budu izvanproračunska, odnosno da se povlače iz fondova Europske unije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here