Dugo najavljivano nevrijeme u srijedu poslijepodne stiglo je u Hrvatsku. Jak vjetar i tuča jučer u popodnevnim satima pogodili su jugoistočne djelove požeštine. Najgore su stradale Pleternica i Kutjevo, općina Jakšić te prigradska naselja same Požege.
Olujni vjetar je rušio drveće i skidao krovove kuća. Na terenu su i dalje vatrogasne postrojbe te djelatnici HEP-a. Osim kuće stradali su i gospodarski objekti.
I područje grada Orahovice u Virovitičko-podravskoj županiji poharalo je jako nevrijeme kakvo ne pamte niti stariji mještani. U samom centru Orahovice stradalo je 15-ak automobila na koje su se rušila stabla, a jak vjetar odnio je tri krova. Jako je stradao i sam park u centru u kojem je srušeno gotovo svako drugo stablo, njih 200-300. Jaka kiša je donosila kamenje na prometnice, a neke su i oštećene uslijed bujica. Dio grada je bez struje, kao i neka okolna mjesta.
Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, a ponegdje i tučom, pogodilo je jučer u popodnevnim satima i više krajeva na sjeveru i istoku Slovenije, te izazvalo poprilične štete na usjevima i objektima, javljaju mediji u Sloveniji.
U sjeverozapadnom dijelu zemlje poplavljeno je više stambenih objekata, a u sjevernim krajevima prema Austriji bilo je i više odrona zemlje. Jaka tuča veličine kokošjih jaja popodne je pogodila Velenje i okolicu, dok je uz Dravu na istoku zemlje voda poplavila nekoliko lokalnih cesta i industrijskih objekata.
Državna agencija za okoliš i prostor upozorila je da se idućih sati mogu očekivati povećani vodostaji nekih rijeka, posebno Mure i Drave zbog jakih oborina u Austriji, te da je moguće razlijevanje manjih rijeka u poplavnim područjima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here