Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za poticanje razvoja poduzetništva namijenjenih evidentiranim minskim žrtvama

Bespovratna financijska sredstva dodjeljuju se najkasnije do 14. studenoga

305
Foto: ilustracija MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za poticanje razvoja poduzetništva na području Republike Hrvatske namijenjenih evidentiranim minskim žrtvama te članovima njihovih obitelji za 2022. godinu.

Sredstva se dodjeljuju u sklopu projekta „Razminiranje i društveno-gospodarska integracija“ financiranog u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i to u dvije grupe:

– Grupa 1.: žrtve mina i članovi njihovih obitelji koji pokreću novi posao,

– Grupa 2.: žrtve mina i članovi njihovih obitelji koji žele unaprijediti postojeći posao.

Žrtve mina i članovi njihovih obitelji su oni prijavitelji koji mogu dokazati svoj status žrtve mina ili člana uže obitelji žrtve nastradale po završetku ratnih operacija u Republici Hrvatskoj, ili da su evidentirani u Bazi žrtava mina RH koju vodi MUP RH.

Prihvatljivi prijavitelji moraju imati prebivalište/sjedište fizičke osobe ili pravnog subjekta na području Republike Hrvatske.

Prihvatljive projektne aktivnosti su:

– jačanje poslovnih kapaciteta prijavitelja kroz nabavu opreme, modernizaciju prostora i opreme te usluge u svrhu unaprjeđenja poslovanja te jačanja pozicije na tržištu

– usluga tehničke pomoći i savjetovanja koja se odnosi na prikupljanje dokumentacije, pripremu za prijavu na ovaj javni poziv, izradu poslovnog plana te pomoć u provedbi poslovnog plana do 15% ukupne vrijednosti tražene potpore.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 1.500.000,00 HRK, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava koja se mogu dodijeliti po jednom projektnom prijedlogu je 100.000,00 HRK. Intenzitet potpore iznosi 100% prihvatljivih troškova. Upute za prijavitelje uređuju način podnošenja projektnih prijedloga navodeći kriterije prihvatljivosti prijavitelja te kriterije odabira, kao i pravila provedbe projekata koji će se financirati u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Upute za prijavitelje i obrazac poslovnog plana za pokretanje posla s troškovnikom (1a i 2a) te obrazac poslovnog plana za unaprjeđenje posla s troškovnikom (1b i 2b) su sastavni dio Javnog poziva. Primjer Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava bit će objavljen naknadno uz ovaj Javni poziv, najkasnije do 14. rujna 2022.

Bespovratna financijska sredstva dodjeljuju se putem postupka dodjele, najkasnije do 14. studenog 2022. godine do 12 sati.

 

Izvor: Ravnateljstvo civilne zaštite

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime